Φασίστες έκαναν θρύψαλα μνημείο για τους μαχητές του ΕΛΑΣ στους Μολάους

Το μνημείο για τον ΕΛΑΣ στους Μολάους έχει ήδη καταστραφεί τέσσερις φορές από τότε που τοποθετήθηκε, όμως αυτή τη φορά το μένος των φασιστοειδών ήταν ακόμη μεγαλύτερο

56

Για τέταρτη φορά, φασιστοειδή κατέστρεψαν με λύσσα το μνημείο που είχε στήσει το ΚΚΕ στη Γκαγκανιά Μολάων τον Αύγουστο του 2018 προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ.

Τα φασιστοειδή, κινούμενα στο σκοτάδι, όπως άλλωστε τους αρμόζει, έκαναν θρύψαλα το μνημείο κάνοντας ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά το μίσος τους για όσους πολέμησαν εναντίον του ναζιστικού κατοχικού στρατού.

Σε ανακοίνωσή της, μετά την καταστροφή του μνημείου, η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τους ενοχλεί το μνημείο, γιατί θυμίζει ότι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν συνεργάτες των κατακτητών, ταγματασφαλίτες, δωσίλογοι και μαυραγορίτες. Τους ενοχλεί γιατί αποκαλύπτει την πατριδοκαπηλία τους, που δεν έχει καμιά σχέση με το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.

Οι φασίστες είναι στην ίδια ρότα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ, κλπ.), που θέλουν να ξεχνά ο λαό μας την ιστορία του, να ξεχνά ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει.

Τώρα χρειάζεται να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, να απομονώνεται κάθε ακροδεξιό μόρφωμα που εμφανίζεται στο πολιτικό σκηνικό, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά».

Το μνημείο στήθηκε το 2018 στο σημείο όπου στις 27 Απρίλη 1944 έγινε μάχη από τμήμα του ΕΛΑΣ, υπό τη διοίκηση του Μανώλη Σταθάκη και εξοντώθηκε ο στρατηγός των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής Φ. Κρεζ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…