Επιτυχημένη η εκδήλωση του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» για την έναρξη της νέας χρονιάς



Ο Ετήσιος Εκκλησιασμός του Συλλόγου Βοΐωτών Κοζάνης

Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» σχετικά με τη λήξη της καλοκαιρινής αργίας και την έναρξη της νέας χρονιάς.

Ο Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης, το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου, τέλεσε την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, πόλεως Κοζάνης. Επίσης τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των κεκοιμημένων Βοϊωτών μελών του Συλλόγου καθώς και του Ευεργέτη του Συλλόγου Ιωάννη Ανδρέα Μπαμπαλή.

Με το πέρας της ακολουθίας, στον προαύλιο χώρο του Ναού προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα (μπισκοτολούκουμο, τσίπουρο, λικέρ) προσφορά του Συλλόγου, προς όλους τους παρευρισκομένους.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου με τις αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές, η οποία παρουσίασε τοπικούς χορούς και τραγούδια του Βοΐου υπό την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής ορχήστρας χάλκινων πνευστών.

Ο Εκκλησιασμός των Βοϊωτών της Κοζάνης τελείτε επίσημα από τον Σύλλογο τα τελευταία 57 χρόνια στον Ιερό Ναό της Προστάτιδος του Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Απόστολος Αποστολόπουλος. Ο κ. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα, τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, Αιδεσιμολογιώτατο πατ. Νικόλαο Τζέλλο, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στο Σύλλογο ως πνευματικός αρωγός και συμπαραστάτης. Με τη σειρά του ο πατ. Νικόλαος αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά όλων των πολιτιστικών συλλόγων για τη διάσωση και διατήρηση της ταυτότητας και της κληρονομιάς των Ελλήνων. Επίσης δώρισε στο Σύλλογο ακριβές αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Ο Σύλλογος Βοΐωτών Κοζάνης ευχαριστεί όλους τους Βοϊώτες και φίλους του Συλλόγου που παρευρέθηκαν και σε αυτήν την εκδήλωση και τους προσκαλεί να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου και για αυτή τη χρονιά.

Υπενθυμίζουμε στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου:
Το πρόγραμμα των χορευτικών τμημάτων έχει ως εξής:
Δευτέρα: 21:00 – 22:00 Τμήμα ενηλίκων (Χοροί και τραγούδια περιοχής Βοΐου)
Πέμπτη: 21:00 – 22:00 Τμήμα ενηλίκων (Χοροί από όλη την Ελλάδα)

Εγγραφές μελών γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ώρα 20:30 έως 22:30 στο στέκι του Συλλόγου στη Διεύθυνση Γεωργίου Τιόλη 1 στην Κοζάνη.

Επίσης θα λειτουργήσει και παιδικό τμήμα χορευτικού. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα :
6974103785 Αποστολόπουλος Αποστόλης, Αντιπρόεδρος – χοροδιδάσκαλος
6978428616 Βαξεβάνου Δώρα, Χοροδιδάσκαλος
6974079149 Ζυγούρας Ανδρέας, Ταμίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.