Ο Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Βελβεντού ευχαριστεί το Σύλλογο Βελβεντινών Κλήβελαντ – Οχάιο Αμερικής «Προφήτης Ηλίας»



Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Διονυσίου Βελβεντού απέστειλε στο Σύλλογο Βελβεντινών Κλήβελαντ – Οχάιο Αμερικής ‘’Προφήτης Ηλίας’’ το παρακάτω ευχαριστήριο γράμμα.

Ευχαριστήριο Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Βελβεντού
προς τον Σύλλογο Βελβεντινών Κλήβελαντ-Οχάιο Αμερικής ‘’Προφήτης Ηλίας’’.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης,

ευχαριστεί θερμά

το Σύλλογο Βελβεντινών Κλήβελαντ-Οχάιο Αμερικής ‘’Προφήτης Ηλίας’’ (πρόεδρός του ο Σωκράτης Στεφανόπουλος) για την αποστολή-δωρεά των 1.000 δολαρίων υπέρ του Ιερού Ναού.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εύχεται στο Σύλλογο και σ’ όλους τους ομογενείς υγεία, χαρά και προκοπή, ενότητα εν τη πίστει και καλά Χριστούγεννα!

Βελβεντό, 28-11-2018.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

Είναι συγκινητικό. Άνθρωποι που ξενιτεύτηκαν σε μακρινές χώρες και άγνωστα (πολλές φορές και εχθρικά) περιβάλλοντα και εργάστηκαν σκληρά σε δύσκολες συνθήκες, δεν εξαφανίστηκαν, δεν πολτοποιήθηκαν, διατήρησαν την ιδιοπροσωπία τους, δημιούργησαν οικογένειες, πάλεψαν για την ορθοπόδησή τους, έστησαν κοινότητες και ενορίες, διατήρησαν τη γλώσσα και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, δεν ξεχνούν την πατρίδα, τη γενέτειρά τους, δείχνουν έμπρακτο το ενδιαφέρον και εκφράζουν την αγάπη τους γι’ αυτήν ακατάπαυστα με ποικίλους τρόπους.

Οι απόδημοι για τα μείζονα εθνικά θέματα δεν ανέχονται μύγα στο σπαθί τους. Ευτυχώς δεν έχουν μολυνθεί από την ελλαδική πανώλη των τελευταίων χρόνων της ‘’ασυνέχειας’’ του γένους μας, της τάχα ‘’φανταστικής’’ κατασκευής του και άλλων συναφών κούφιων εννοιών.

Σε ορισμένες βέβαια περιπτώσεις δεν ξεφεύγουν από το εθνικό νόσημα, τη δολερή διχόνοια με το σκήπτρο, όπως είπε και ο εθνικός μας ποιητής και τότε τα χαλούνε. Όμως ‘’ανθρώποισι γαρ τοις πάσι κοινόν εστί τουξαμαρτάνειν’’ έλεγε ο Σοφοκλής.

Οι ομογενείς μας μεγαλουργούν μακριά ‘’εκεί στην ξένη, φωτοκολλημένοι, απ’ τον εδώ ουρανό τους’’ όπως λέει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας,
παπαδάσκαλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.