Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Άννης στην Κοζάνη



Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης Κοζάνης , επί τη εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης , μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

5.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

7.30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

5.00 μ.μ. ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ

Εκ του Ιερού Ναού

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Άννης στην Κοζάνη

  1. Αγία Αννα: Γιατί την γιορτάζουμε 3 φορές τον χρόνο

    Η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Παναγίας. Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάνα που σημαίνει «εύνοια, χάρη».
    Η Αγία Άννα παντρεύτηκε στην Γαλιλαία τον Ιωακείμ. Το ζευγάρι δεν είχε παιδιά και παρακαλούσε τον Θεό να του χαρίσει ένα.
    Η γηραιά Άννα απέκτησε ένα κοριτσάκι «εξ επαγγελίας, αλλά και κατά τους νόμους της φύσεως», σύμφωνα με την Ορθόδοξη θεολογία. Το ονόμασε Μαριάμ και ήταν προορισμένη να γίνει η μητέρα του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τρεις φορές την Αγία Άννα κατά τη διάρκεια του εορταστικού κύκλου: Στις 9 Δεκεμβρίου, τη Σύλληψή της, στις 25 Ιουλίου την Κοίμησή της και στις 9 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον σύζυγό της Ιωακείμ. Το 550 ο Ιουστινιανός ίδρυσε ναό στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν της Αγίας Άννας.
    Λείψανα της Αγίας Άννας υπάρχουν στην αγιορείτικη σκήτη της Αγίας Άννας και στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας Κατερίνης. ΠΗΓΗ : ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.