Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Κοζάνης για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού



Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την ομόφωνη απόφαση 256/29-11-2017 του ΔΣ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού με την οποία αναγνωρίστηκε η οφειλή προς τους εργαζόμενους του Δήμου σε Μέσα Ατομικής Προστασίας και γάλακτος για τα έτη 2012-2016. Μια απόφαση που ήρθε σαν συμμόρφωση με το Ν.4483/2017.

Από την πιο πρόσφατη όχλησή μας – επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογός μας προς τον Δήμαρχο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις αρμόδιες υπηρεσίες για το συγκεκριμένο θέμα- παρήλθε ένας μήνας.

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Παντελής αδιαφορία.

Τον χρόνο που μεσολάβησε από την απόφαση του Δ.Σ. οι συνάδελφοι άκουσαν πολλές φορές την φράση «δεν υπάρχουν πιστώσεις». Την ίδια φράση ακούνε κατά καιρούς και συνάδελφοι για διάφορες οφειλές του Δήμου προς αυτούς.

Παραδόξως βέβαια εμφανίζονται πιστώσεις για ιατρικά (….) συνέδρια (;) ενώ υπάρχουν ελάχιστοι συνάδελφοι που έχουν εξοφληθεί μέχρι τελευταίου ευρώ για διάφορες απαιτήσεις που είχαν από τον Δήμο.

Η ανεκτικότητά μας έχει θεωρηθεί από τη διοίκηση του Δήμου σαν υποχώρηση.

Ξεκαθαρίζουμε ότι τα όρια της ανοχής μας έχουν προσπεραστεί προ πολλού.

Μπορούμε να κατανοήσουμε την αδυναμία. Για αυτό άλλωστε οι εργαζόμενοι του δήμου «βάζουν πλάτη» εργαζόμενοι σε συνθήκες (εκτός αλλά και εντός γραφείων) επιεικώς απαράδεκτες.

Δεν ανεχόμαστε όμως την κοροϊδία αλλά και τους υπαλλήλους δυο ταχυτήτων.

Δεν ανεχόμαστε τους αγνώμονες και τους «μαυρογιαλούρους».

Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή η διοίκηση (αιρετή και υπηρεσιακή) να πράξει την υποχρέωσή της.

Το ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά και ελπίζουμε (όχι για εμάς…) ότι θα γίνει κατανοητό:

Η ευγένεια δεν πρέπει να εκλαμβάνεται σαν αδυναμία.

Γνωρίζουμε να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων και όταν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ενέργειες δεν κάνουμε βήμα πίσω.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.