Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κακοκαιρία με τον παγετό στην Κοζάνη – Αυξημένα τα ορθοπεδικά περιστατικά στο Νοσοκομείο Κοζάνης



Αυξημένα είναι τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης στο ορθοπεδικό τμήμα τις τελευταίες ημέρες, λόγω της κακοκαιρίας και του παρατεταμένου παγετού που παρατηρείται στην Κοζάνη.

Κυρίως μετά το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, παρατηρήθηκε μια ιδιαίτερη αύξηση περιστατικών από κατάγματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω πτώσης.

Το μεγαλύτερο μέρος των ορθοπεδικών περιστατικών που είδαν οι Ορθοπεδικοί του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, αφορούν κατάγματα ισχίου και σπονδυλικής στήλης στους ηλικιωμένους, ενώ σε πιο νεαρές ηλικίες τα περιστατικά αφορούν κατάγματα ώμου καρπού και κνήμης, ενώ δεν έλειψαν και οι ασθενείς με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από πτώση στον πάγο.

Η εικόνα των παραπάνω περιστατικών αφορούν τα περιστατικά που νοσηλεύτηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και έχρηζαν χειρουργικής επέμβασης ενώ υπήρχαν και πολλά περιστατικά με κατάγματα που έφτασαν στα επείγοντα χωρίς να χρήζουν νοσηλείας.

Όπως αναφέρει στο KOZANILIFE.GR, o ορθοπεδικός γιατρός του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ο κ.Ηλίας Σαρβάνης:

“Τα περιστατικά είναι ιδιαίτερα αυξημένα τις τελευταίες ημέρες λόγω του παγετού. Σίγουρα θα είχαμε τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά με την κακοκαιρία παρατηρείται μία αύξηση καταγμάτων. Αυτό που συνιστούμε στον κόσμο, κύριως στους ηλικιωμένους, να μην μετακινούνται άσκοπα.”

Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν με την δέουσα προσοχή των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης είναι άκρως επικίνδυνη, αφού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών έχει σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα πάγου, που το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους πεζούς.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κακοκαιρία με τον παγετό στην Κοζάνη – Αυξημένα τα ορθοπεδικά περιστατικά στο Νοσοκομείο Κοζάνης

    1. Οι παππουδες ανθρωποι ειναι κ αυτοι κ μπορει να ειναι μονοι κ να χρειςζεται να βγαινουν αναγκαστικα εξω….ο αχρηστος ο δημαρχος που ειναι τι κανει;;;τα εχει αφησει ολα παγωμενα….

  1. Οι πάγοι ακόμα να λιώσουν!!! Έχω αποκλειστεί στο σπίτι μου… Δεν μπορώ να περπατήσω, ούτε να βγάλω το αυτοκίνητό μου!!! Ούτε ένα εκχιονιστικό δεν πέρασε από τη γειτονιά μου όλες αυτές τις μέρες!!! Κατά τα άλλα πληρώνουμε δημοτικά τέλη!!! Κοζάνη, τόπος να μην ζεις!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.