Κοζάνη: Ανήλικος πρόσφυγας περιφερόταν ξυπόλητος στα χιόνια – Βρέθηκε παγωμένος και ξυπόλυτος σε έναν στάβλο στην Αιανή Κοζάνης



Με σοβαρά κρυοπαγήματα στα άκρα και με κίνδυνο να χάσει τα δάχτυλα των ποδιών του, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ένας 17χρονος Πακιστανός, που βρέθηκε παγωμένος και ξυπόλυτος σε έναν στάβλο στην Αιανή Κοζάνης, σε χιονισμένο τοπίο και σε συνθήκες ολικού παγετού, μετά από αναζητήσεις τριών ημερών.

Ο ανήλικος, που φιλοξενείται τους τελευταίους δύο μήνες σε ξενώνα ασυνόδευτων της ΑΡΣΙΣ στην Αιανή και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει προβλήματα, είχε φύγει από το ξενοδοχείο όπου στεγάζεται η δομή και επί τρεις μέρες περιπλανιόταν στην περιοχή, με το θερμόμετρο παραμένει σε αρνητικές τιμές όλο το 24ωρο και τις νύχτες να φτάνει και σε διψήφια νούμερα υπό το μηδέν.

Η εξαφάνιση σήμανε συναγερμό στους ανθρώπους της Οργάνωσης, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία, την εισαγγελία και κάποια τοπική ομάδα διάσωσης. Έγιναν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και τελικά το απόγευμα της Τετάρτης ένας χωρικός οδήγησε τους αστυνομικούς σε μια σταβλική εγκατάσταση έξω από την Αιανή. Ο ανήλικος Πακιστανός βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, παγωμένος, έχοντας βγάλει τα παπούτσια και τις κάλτσες και αδυνατώντας να κουνήσει τα δάχτυλα των ποδιών του. Διακομίστηκε εσπευσμένα στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί σοβαρά κρυοπαγήματα, Β΄ βαθμού.

«Το παιδί έχει άσχημα κρυοπαγήματα. Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από χειρουργούς μας και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δεν κινδυνεύει η ζωή του, αλλά υπάρχει προβληματισμός για την κατάσταση των ποδιών του», είπε στο «Έθνος» ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χιωτίδης. Λόγω της κατάστασης του ασθενούς, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δεχτεί εξειδικευμένη αγγειοχειρουργική αντιμετώπιση. Η μεταφορά του αναμενόταν να γίνει χθες το απόγευμα. «Οι δομές φιλοξενίας είναι ανοιχτές και υπάρχει ελεύθερη είσοδος και έξοδος. Τα παιδιά πολλές φορές κουβαλούν μαζί τους βιώματα που έχουν από το προσφυγικό ταξίδι και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν τον πρώτο καιρό», είπε στο «Έθνος» ο Δημήτρης Βεργίνης, υπεύθυνος της ΑΡΣΙΣ για την φιλοξενία ανήλικων σε ξενοδοχεία, ο οποίος εξέφρασε την ανακούφισή του που ο 17χρονος βρέθηκε σώος και την ελπίδα να αναρρώσει γρήγορα.

Από το ethnos.gr

10 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Ανήλικος πρόσφυγας περιφερόταν ξυπόλητος στα χιόνια – Βρέθηκε παγωμένος και ξυπόλυτος σε έναν στάβλο στην Αιανή Κοζάνης

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΡΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ…
    ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

  2. Μόλις διάβασα μία είδηση η οποία δεν με αφορά καν ως Έλληνα πολίτη.Αν δεν ήθελε να φάει Αυτά τα χιόνια να καθόταν εκεί που ήταν.

    1. Όχι δεν σε αφορά μην ασχολείσαι. Σε άλλη στάνη μπήκε ο Μίκρος. Όταν μπει στην δική σου μπορείς να μουγκρισεις όσο θες .Ζώον. Ε Ζώον.

  3. Ας γίνει καλά το παιδάκι κι ας μην πάθουν τίποτα χειρότερο τα ποδαράκια του. Εύχοναι να αναρρώσει ταχύτατα. Αυτά τα παιδιά είναι όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, αυτά που χρειάζονται για να είναι καλά στο σώμα κ την ψυχή τους είναι φαγητό, στέγη, εκπαίδευση, φροντίδα και αγάπη. Ας βοηθήσει ο καθένας μας με όποιον τρόπο του ταιριάζει καλύτερα, μόνο καλό θα κάνουμε.

  4. Κανένας μας δεν είναι ρατσιστής, όλοι οι πολίτες της Αιανης Λυπηθηκαν γι αυτό το παιδί…. Δεν μας φταίνε τα παιδιά… Μας φταίει η Άρσης που μόνο λόγια είναι και πότε έργα… Αν δεν είναι σε θέση να προστατεύσει το κάθε παιδί είναι αν ικανοί γι αυτή την θέση…. Μόνο τα λεφτά τους να ζουν, πιστέψτε με… Βλέπουμε με τα μάτια μας ότι αυτά τα παιδιά είναι τελείως μα τελείως απροστατευτα…. Βάλτε στην άρσης άτομα με ψυχή και όχι καθικια που μόνο στα λόγια μενουν

    1. Λες οτι εισαι και μητέρα…κρίμα τα παιδιά σου.Πήγαινε μια μερα στο ξενοδοχείο μιας και μένεις εκεί να δεις τα @@@@@@@ της Αρσις μπας και πάρεις κανένα μάθημα ανθρωπιάς.

  5. Ασυνοδευτο παιδάκι ετών 20 και πρόσφυγας !!! Αυτός που περνάει 2-3 χώρες δεν λέγεται πρόσφυγας αλλά μετανάστης και χωρίς χαρτιά (αλλά ως θαύμα έχει σωθεί από τις κακουχίες το ακριβό κινητό) λαθραίος! Η αρσις είναι άλλη μια ΜΚΟ

  6. Αλήθεια, «πονάνε» για το δράμα των «προσφύγων» οι εκφραστές της παγκόσμιας ελίτ;
    Οι πλουτοκράτες με «φιλάνθρωπο» πρόσωπο και με «προοδευτικό» πρόσημο; Οι χτίστες της ανθρωποκτόνου Νέας Τάξης; Οι άνθρωποι των «Λεσχών» και των Στοών; Αυτοί για τους οποίους η ανθρώπινη ύπαρξη δεν έχει καμία σημασία; Που ο άνθρωπος και η ξεχωριστή ταυτότητά του δεν αξίζουν τίποτα άλλο, παρά μόνο ως υλικό για άλεσμα στο multi culti μπλέντερ τους; Διεθνείς οργανισμοί και υπερεθνικά κέντρα εξουσίας, «Δημοκρατικά» κόμματα, «ιδρύματα», «δεξαμενές σκέψης», ΜΚΟ και λοιποί μηχανισμοί ωραιοποίησης της νεοταξικής λαίλαπας, «Ισχυροί οικονομικοί παράγοντες», μεγαλοεπενδυτές, μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι , «πονάνε» για το δράμα των προσφύγων ;

  7. H διεθνιστική ΑΡΣΙΣ άφησε τον (κατ’ αυτήν) ανήλικο χωρίς εποπτεία, με αποτέλεσμα να πάθει κρυοπαγήματα. Κακούργοι, μισάνθρωποι, που δεν τους νοιάζει αν πάθει τίποτε το… παιδάκι. Δεν επιτρέπεται στον 21ο αιώνα στην εθνομηδενιστική ΜΚΟ Άρση να παθαίνουν κρυοπαγήματα τα νήπια απ’ το… Ισλαμαμπάντ! Η Εισαγγελία να ασκήσει αμέσως δίωξη κατά των ασυνείδητων στελεχών της Άρσεως, που άφησαν απροστάτευτο στο χιόνι και τον παγετό το ανήλικο λαθρομεταναστόπουλο.
    Ούτε στην Ελίμεια ούτε πουθενά, τσακίστε την Άρση, σε κάθε γειτονιά!

    Σας αρέσει τώρα, ΜηΚυόδες;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.