Σειρά επισκέψεων του συνδυασμού «Κοζάνη Μπροστά» του Β. Σημανδράκου σε υπηρεσίες της Κοζάνης και στην περιοχή των Καραγιαννίων



Επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου ο συνδυασμός «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» του Ευάγγελου Σημανδράκου στις υπηρεσίες της ΔΟΥ Κοζάνης, στο Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε., στον ΕΛΓΑ και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων. Η μεγαλύτερη πρόκληση για την επόμενη Δημοτική Αρχή είναι να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της ανεργίας και ιδίως την ανεργίας των νέων. Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ η ανεργία των νέων ξεπερνά το 55%. Η ανεργία στην Κοζάνη αυξάνεται σταθερά τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ σε άλλες πόλεις της χώρας μας έχει ήδη ξεκινήσει να αποκλιμακώνεται εδώ και μια 2ετία περίπου.

Στόχος και προτεραιότητά μας η καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της δημιουργίας ευκαιριών για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Το σχέδιό μας περιλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις για τη διεκδίκηση και την υπαγωγή της περιοχής μας ειδικό οικονομικό καθεστώς που θα παρέχει ευνοϊκή φορολογία και επενδυτικά κίνητρα στους επενδυτές, με στόχο την προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων καθώς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των υπηρεσιών ανεφοδιασμού (logistics).

Επίσκεψη πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου ο συνδυασμός «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» του Ευάγγελου Σημανδράκου στην περιοχή των Καραγιαννίων, τη Λυγερή, την Καλαμιά, τη Μεταμόρφωση καταλήγοντας στο Βατερό. Διαπιστώνουμε πως στο 2019 υπάρχουν ακόμη κοινότητες στην Κοζάνη χωρίς δίκτυο αποχέτευσης ή θέρμανσης. Σχεδιάζουμε και επενδύουμε σε έργα υποδομής και δίκτυα αποχέτευσης ενώ προτεραιότητά μας να αναπτύξουμε μικρά έργα τηλεθέρμανσης με χρήση βιομάζας και ενεργειακής εξοικονόμησης έτσι ώστε να μειώσουμε το κόστος θέρμανσης των δημοτών. Διερευνούμε επίσης την δημιουργία ενός περιμετρικού δρόμου που θα παρακάμπτει το Βατερό και θα ενώνει την δυτική έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ με το Πανεπιστήμιο. Στην προέκτασή του θα διέρχεται την Αιανής, την οποία σχεδιάζουμε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως περιμετρικός δρόμος που θα συνεχίζει από τις γραμμές του ΟΣΕ και θα καταλήγει στην νοτιοανατολική είσοδο της Κοζάνης, αποφορτίζοντας την Γκέρτσου και διευκολύνοντας την πρόσβαση των οχημάτων προερχόμενων από Σιάτιστα (Γιάννενα- Καστοριά) με κατεύθυνση τα Σέρβια (Λάρισα- Αθήνα). Επενδύουμε σε ενεργειακά έργα, σε έργα αγροτικής υποδομής και δίκτυα αποχέτευσης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο πρόγραμμά μας http://kozanimprosta.gr/aksones-programmatos/to-programma-mas/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.