Έξι συλλήψεις για την άγρια συμπλοκή στην Αιανή μεταξύ προσφύγων και κατοίκων του χωριού



Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία Κοζάνης, από την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου μεταξύ προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας και κατοίκων της Αιανής Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Ιουνίου 2019, σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ προσφύγων και ενός 18χρονου ημεδαπού, όπου κατά τη συμπλοκή ο νεαρός 18χρονος κατέληξε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Κάτοικοι της Αιανής αγανακτισμένοι, αντιδρώντας για το συμβάν, έσπευσαν και εισέβαλλαν στη Δομή φιλοξενίας προκαλώντας δεύτερο θερμό επεισόδιο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προσήχθησαν 15 άτομα στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό και τους βανδαλισμούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κοζάνης το απόγευμα Κυριακής 16 Ιουνίου, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριές σωματικές βλάβες και αφέθησαν ελεύθεροι, ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την Τρίτη 18 Ιουνίου και διατάχθηκε να εξετασθούν από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ελεύθερος αφέθηκε και ένας νεαρός Έλληνας, που φαίνεται να εμπλέκεται στο συμβάν, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων.

Ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις φθορές που έχει υποστεί η ξενοδοχειακή του μονάδα από την άγρια συμπλοκή.

Οι κάτοικοι συμπληρώνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται συμπλοκή μεταξύ μεταναστών και μόνιμων κατοίκων και πρέπει οι αρμόδιοι να το λάβουν σοβαρά υπόψη.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

3 σχόλια στο άρθρο “Έξι συλλήψεις για την άγρια συμπλοκή στην Αιανή μεταξύ προσφύγων και κατοίκων του χωριού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.