Drosopigi Race 2019: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας στη Δροσοπηγή Φλώρινας



Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο Τελικός του Podilato.eu Cup 2019 στη Δροσοπηγή Φλώρινας! Μετά από πέντε εξαιρετικές διοργανώσεις σε Ηγουμενίτσα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα και Ξάνθη ολοκληρώθηκε με έναν αγώνα στολίδι για την ορεινή ποδηλασία το Podilato.eu Cup 2019 στην Δροσοπηγή!

Μια από τις αρτιότερες και πιο τεχνικές διοργανώσεις mtb στην Ελλάδα, δια χειρός μελών του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας, 96 αθλητές αγωνίστηκαν στους ορεινούς όγκους περιμετρικά του αθλητικού κέντρου της Δροσοπηγής σε τρείς εξαιρετικές από πλευράς ομορφιάς και τεχνικής δυσκολίας διαδρομές. Συγκεκριμένα στις 11.00 το δόθηκε εκκίνηση στην κατηγορία των elite Masters και open στην τεχνική διαδρομή των 4,5km με συνολικά 43 αθλητές να λαμβάνουν εκκίνηση, ακολούθησε στις 12.30 η κατηγορία των παίδων με την παρουσία του πρωταθλητή Ελλάδος Κεσόγλου Αναστάσιου από του Μαχητές Πεύκων Θεσσαλονίκης και στις 13.30 οι κατηγορίες των mini με συνολικά 40 μικρούς αθλητές ανάμεσα τους και οι αθλητές του ΣΟΧ, Γιάννης Μουτσιος, Παύλος Πολπατζής και Κατερίνα Σβάρνα. Η αυλαία του κυπέλλου έπεσε με των αγώνα των παμπαίδων/πανκοκαρσίδων γύρω στις 14.45 με την Γωγώ Δουκα να μάχεται για μια θέση στα βάθρα.

Στο αγωνιστικό σκέλος οι αθλητές του ΣΟΧ έχοντας ως σύμμαχο τον «έντος έδρας» αγώνα πέτυχαν για άλλη μια φορά αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολπατζής σε έναν συναρπαστικό αγώνα (3στροφές των 1,4km) τερμάτισε 2ος λίγα δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωταθλητή Βορείου Ελλάδος Μπάρκα Λευτέρη- από το Βέλος Θεσσαλονίκης. Εντυπωσιακή ήταν και η προσπάθεια της Κατερίνας Σβάρνα η οποία τερμάτισε 1η μπροστά από την πρωταθλήτρια Βορείου Ελλάδος Χαμαιδή Σιδηροπούλου του ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Μουτσιος στην κατηγορία των μινι μεγάλων (4στροφές των 1,4km) αγωνίστηκε σκληρά και πέτυχε την 7η θέση με νικητή τον Βαρελά Θοδωρή του Αεροπού Έδεσσας. Τέλος η Γωγώ Δούκα στην πολύ απαιτητική διαδρομή των παμπαίδων/ πανκορασίδων (3 στροφές των 2,5km) κατέλαβε την 3η θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Βορείου Ελλάδος Τσαμανδάνη Πελαγία – Carduus Bike Ιερισσός.

Ικανοποιητική ήταν και η παρουσία Φλωρινιωτών αθλητών στη κατηγορία των Masters Open με τους Τασόπουλο Β, Κατσώνη Β, Τσικάρη Π, Μπογδάνη Β. Σλιαριδη Α, Τυρτιρίδη Α. και Τσουμήτα Κ. να αγωνίζονται στην εξαιρετική διαδρομή των 5 στροφών των 4,5km.

Η Κυριακή ήταν ημέρα γιορτής, καθώς στην Δροσοπηγή βρέθηκαν αποστολές με αθλητές από τα Χανιά, Ρόδο, Ξάνθη, Δράμα, Άρτα, Λάρισα, Ιερισσό, Έδεσσα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. Μετά την ολοκλήρωση του συναρπαστικού Drosopigi Race 2019, ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων του Podilato.eu Cup 2019. Τη φετινή χρονιά, 460 αθλητές & αθλήτριες συμμετείχαν σ αυτό. Στη Γενική κατάταξη του κυπέλλου, 1ος αναδείχτηκε ο Αδαμίδης Αναστάσιος (Πτολεμαΐδα) με 52 βαθμούς, 2ος ο Παπανίκος Δημήτριος (Γρεβενά) με 48 βαθμούς και 3ος ο Πούλιος Πρόδρομος (Σέρρες) με 44 βαθμούς!.

Στις απονομές παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Βασίλειος Γιαννάκης, ο κος Βασίλειος Άμπας εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ο Διοικητής της Τροχαίας κος Γκίνης Δημήτριος καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δροσοπηγής κος Μάρου Μιχαήλ.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές (ομάδες και καταστήματα) που συνέβαλαν στη διοργάνωση των αγώνων του DrosopigiRace για το Podilato.eu Cup τη φετινή χρονιά. Ποιο συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΩΣΤΑΣ» για την αμέριστη υποστήριξη, τις εταιρίες ΒΙΕΜΑΚ, ΔΙΝΑΚΗΣ-ΑΝΨΥΚΤΙΚΑ, ΓΟΥΝΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΛΠΑΤΖΗΣ, για την υλικοτεχνική υποστήριξη.
Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας, την Τροχαία Φλώρινας, την Π.Ε Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας καθώς και τους εθελοντές μέλη του συλλόγου και μη που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους η διοργάνωση των αγώνων θα ήταν αδύνατη.

Οι προπονήσεις για τις ακαδημίες και τα μικρότερα τμήματα ποδηλασίας και χιονοδρομίας του Συλλόγου συνεχίζονται με εβδομαδιαίο πρόγραμμα, υπό την επίβλεψη των προπονητών του Συλλόγου.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Συλλόγου 23850 29939, 6944 770978, 6972 022526 ή μέσω e-mail soxflorinas@cosmotemail.gr

Για το Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.