Σαν σήμερα, πέρυσι στην Κοζάνη: Βόλτα στην χιονισμένη και παγωμένη πόλη – Δείτε τα βίντεο



– Περσινές εικόνες που θυμίζουν ότι το χιόνι είναι υπόθεση της περιοχής μας.

Στα λευκά ντύθηκε πέρυσι σαν σήμερα. 4 Ιανουαρίου 2019 ο νομός Κοζάνης, έπειτα από τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν. Ο ισχυρός παρατεταμένος παγετός και οι έντονες χιονοπτώσεις ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των δύο διαδοχικών κακοκαιριών “Ραφαήλ” και “Σοφία” αλλά και του νέο ψυχρότερου κύματος κακοκαιρίας που ακολούθησε αμέσως μετά, του «Τηλέμαχου».

Όπως και να έχει το χιόνι προσφέρει όμορφες εικόνες και όμορφες στιγμές που μπορεί να αποθανατίσει κανείς. Οι όμορφες εικόνες,μπορούν να γίνουν έργα τέχνης και το αντικείμενο πολλών φωτογράφων.

Πλην όμως δεν μπορεί να μην τονιστούν οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται, τόσο στο κυκλοφοριακό κομμάτι με τους οδηγούς, όσο και στους πεζούς.

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR από το πρωί της 4ης Ιανουαρίου 2019 στην χιονισμένη Κοζάνη:

 

 

Η θερμοκρασία που καταγράφηκε στις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου 2019 στην Κοζάνη ήταν -6,7°C, οι εικόνες μέσα από την πόλη θύμιζαν κυριολεκτικά αλπικό τοπίο ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το  οδικό δίκτυο του νομού Κοζάνης.

Το παρακάτω βίντεο του KOZANILIFE.GR αποτύπωνε πλήρως την κατάσταση που επικρατούσε:

 

 

Α.Ν. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σαν σήμερα, πέρυσι στην Κοζάνη: Βόλτα στην χιονισμένη και παγωμένη πόλη – Δείτε τα βίντεο

  1. Με τόσες λίμνες γύρω γύρω και την υγρασία που παλιά δεν υπήρχε, βλέπω να βλέπουμε χιόνι μόνο σε βίντεο και παλιές φωτογραφίες!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.