Στο κίτρινο χρώμα της ελαιοκράμβης «ντύθηκε» ο κάμπος της Εορδαίας και περιοχές του Αμυνταίου



Στο κίτρινο χρώμα της ελαιοκράμβης «ντύθηκε» ο κάμπος της Εορδαίας αλλά και περιοχές του Αμυνταίου με τις εκτιμήσεις έμπειρων αγροτών να κάνουν λόγο για αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των στρεμμάτων υπερδιπλάσια της περυσινής αντίστοιχης περιόδου.

Το 2019 «κιτρίνισαν» είκοσι (20) περίπου χιλιάδες στρέμματα στις δύο παραπάνω περιοχές με αρκετούς Νέους Αγρότες να επενδύουν στο ενεργειακό αυτό φυτό, όπως και στον ηλίανθο, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της συμβολαιακής γεωργίας, που ορίζει την τιμή στα σαράντα (40) λεπτά ανά κιλό συν ΦΠΑ και την άμεση καταβολή των χρημάτων.

Σύμφωνα με έναν από τους πρώτους καλλιεργητές Ελαιοκράμβης στην Πτολεμαΐδα τον Σίμο Κουτρούδη φέτος, ο αριθμός των καλλιεργήσιμων εκτάσεων υπολογίζεται στα 50 χιλιάδες
στρέμματα με αυξητικές τάσεις για την επόμενη χρονιά ενώ διαπιστώνει ότι Αγρότες που επέμεναν στις συμβατικές μορφές γεωργίας, τώρα, στράφηκαν στα ενεργειακά φυτά

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

4 σχόλια στο άρθρο “Στο κίτρινο χρώμα της ελαιοκράμβης «ντύθηκε» ο κάμπος της Εορδαίας και περιοχές του Αμυνταίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.