ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ

Στέρεψε η λίμνη Γκιτζή στα Τρίκαλα (φωτ. & βίντεο)

Οδυνηρές οι συνέπειες της ανομβρίας των τελευταίων μηνών στην περιοχή.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  στα Τρίκαλα δυστυχώς καταγράφονται καταστάσεις από το… κοντινό μέλλον και την ερημοποίηση του κάμπου, όπως οι επιστήμονες προειδοποιούν. Μεγάλα ποτάμια όπως ο Πηνειός δεν έχουν νερό για πολλά χιλιόμετρα και οι εκτάσεις ποτίζονται με δυσκολία.

Το κακό δεν σταματάει εδώ καθώς φαίνεται να στερεύουν ακόμη και οι πηγές, ενώ ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας έχει πέσει απελπιστικά χαμηλά. Η εικόνα που παρουσιάζει η λίμνη Γκιτζή, ένας από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους της περιοχής, τις τελευταίες εβδομάδες είναι απελπιστική. Η στάθμη του νερού έπεσε κατά 2 μέτρα καθώς δεν τροφοδοτείται όπως θα έπρεπε από τα νερά των πηγών, ενώ πλέον διακρίνεται η λάσπη του πυθμένα της!!!…

Μοιάζει επιτακτική ανάγκη να αναζητηθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης νερού στον κάμπο. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επαναφέρει μετ’ επιτάσεως τις τελευταίες εβδομάδες το θέμα της εκτροπής του άνω Ρου του Αχελώου προβάλλοντας το ίσως ως τη μόνη λύση που μπορεί να ξεδιψάσει τον κάμπο για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Δείτε πως ήταν μέχρι και πριν μερικούς μήνες η λίμνη Γκιτζή, πλούσια σε νερά και με πολλά ζώα και πουλιά τριγύρω της.

Ακολουθήστε το larissanet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης

Διαβάζονται περισσότερο

Spiroulina Platensis
Exalco - Συστήματα Αλουμινίου
Βιοκαρπέτ
Cosmos
Bed & Bath
Περιβαλλοντολόγοι Energy
H-ALUCOM ΧΟΛΕΒΑΣ
Fashion City Outlet
Υαλοτεχνική Μαξιμιάδης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΡΠΟΣ
Έντυπη Larissanet
Larisa Dog Academy
Optico
Στήλη Ιατρών
IRIS - Οφθαλμολογικό Κέντρο
Larissanet Awards