Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές «ντύθηκαν» στα λευκά στο τέλος Απριλίου

Στα λευκά «ντύθηκαν» για τρίτη φορά μέσα στον Απρίλιο πολλές ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας, από το σύντομο πέρασμα κακοκαιρίας κυρίως στα δυτικά της χώρας, που επέφερε και ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ακόμη και υπό το μηδέν σε ορεινά και ημιορεινά.

Μπορεί να μην χιόνισε μέσα στην πόλη της Φλώρινας, ωστόσο, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα γύρω βουνά και στα ορεινά του νομού, όπως στο Νυμφαίο (υψόμετρο 1350 μέτρα).

Στην Καστοριά χιόνισε και μέσα στην πόλη. Στα γύρω ορεινά, στα λευκά ξύπνησε η Κλεισούρα και η Μεσοποταμία, που συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, αλλά και το Πευκόφυτο.

 

 

Στην Κοζάνη το έστρωσε σε αρκετές ορεινές περιοχές, κυρίως πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο, όπως στη Βλάστη, στον Πεντάλοφο, στο Καταφύγι, αλλά και χαμηλότερα, όπως σε Σιάτιστα και Τσοτύλι.

Στα Γρεβενά, στα λευκά ντύθηκε η Σαμαρίνα και άλλες περιοχές στα ορεινά.

Στην Ήπειρο, στα λευκά ντύθηκε το Μέτσοβο και η Μηλιά και αποκλειστικά οι γύρω ορεινές περιοχές άνω των 1.000 μέτρων, ενώ στη Θεσσαλία χιόνισε στα Τρίκαλα (Σαμαρίνα, Ελάτη, Περτούλι, Κόζιακας, Νεραϊδοχώρι κ.α.), καθώς και στην Καρδίτσα, στη λίμνη Πλαστήρα και στην Αργιθέα.

 

 

 

 

 

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το larissanet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης

Διαβάζονται περισσότερο

Spiroulina Platensis
Exalco - Συστήματα Αλουμινίου
Βιοκαρπέτ
Cosmos
Bed & Bath
Περιβαλλοντολόγοι Energy
H-ALUCOM ΧΟΛΕΒΑΣ
Fashion City Outlet
Υαλοτεχνική Μαξιμιάδης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΡΠΟΣ
Έντυπη Larissanet
Larisa Dog Academy
Optico
Στήλη Ιατρών
IRIS - Οφθαλμολογικό Κέντρο
Larissanet Awards