logo-print

Θέση δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

12/12/2019

13/12/2019

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση

Προκήρυξη για την πλήρωση μιας θέσης δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ - ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Τα καθήκοντα και το αντικείμενο των υπηρεσιών του Δικηγόρου είναι ιδίως η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς τη Διοίκηση τον Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με επίκεντρο και την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων και συνεργασιών του, η επιμέλεια και διεξαγωγή των πάσης φύσεως δικαστικών υποθέσεων του Πανεπιστημίου και η νομική εκπροσώπηση του Ιδρύματος ενώπιον όλων γενικά των Δικαστικών ή Διοικητικών αρχών προς προάσπιση των συμφερόντων του.

Επιπλέον, στα ως άνω καθήκοντα εντάσσονται:

Ο νομικός έλεγχος κανονιστικών διατάξεων, των οποίων η έκδοση ανατίθεται στα όργανα διοίκησης του Ιδρύματος, η σύνταξη γνωμοδοτικών σημειωμάτων στη διαδικασία του ελέγχου νομιμότητας των διαδικασιών εκλογής ή εξέλιξης Καθηγητών, η επεξεργασία και ο νομικός έλεγχος των συμβάσεων που συνάπτει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τρίτους, καθώς και των προκηρύξεων του Ιδρύματος η παρακολούθηση της σχετικής με τα Α.Ε.Ι. νομοθεσίας και νομολογίας, η παρακολούθηση των νομοθετικών εξελίξεων αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο καθώς και η ψηφιακή οργάνωση και παρακολούθηση της τήρησης και επικαιροποίησης του αρχείου της Νομικής Υπηρεσίας.

Επίσης, ο Δικηγόρος θα παρίσταται σε συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων και Επιτροπών του Πανεπιστημίου, όποτε κληθεί προς τούτο.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι υποψήφιοι για την ανωτέρω θέση πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις :

• Να είναι Έλληνες πολίτες.

• Να είναι δικηγόροι παρ' Αρείω Πάγω, μέλη Δικηγορικού Συλλόγού της Χώρας.

• Να κατέχουν πτυχίο Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Ελλάδα ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο Νομικής Πανεπιστημιακής Σχολής της αλλοδαπής νομίμως αναγνωρισμένο.

• Να κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπονδών Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Ανώτατού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ατην Ελλάδα ή ισότιμο και αντίστοιχο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Νομικής Πανεπιστημιακής Σχολής της αλλοδαπής νομίμως αναγνωρισμένο.

• Να κατέχουν διδακτορικό τίτλο σπουδών Νομικού Τμήματος, Νομικής Σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Ελλάδα ή ισότιμο και αντίστοιχο διδακτορικό τίτλο σπουδών Νομικής Πανεπιστημιακής Σχολής της αλλοδαπής νομίμως αναγνωρισμένο.

• Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

• Να μην υπάρχει στο πρόσωπό τους κώλυμα από ποινική καταδίκη και να μην τελούν υπό στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση (άρθρο 8 τον Ν. 3528/2007 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη στο dsa.gr

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος