«Αγκαλιά» ευαισθησίας από την Δεσκάτη για 70 και πλέον Σύριους πρόσφυγες

Του Γιάννη Μουκίδη

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΣΚΑΤΗ (7) [800x600]

«Αγκαλιά» ευαισθησίας και αλληλεγγύης προσέφερε η κοινωνία της γειτονικής Δεσκάτης Γρεβενών για 70 και πλέον Σύριους πρόσφυγες, που την περασμένη Πέμπτη μεταφέρθηκαν εκεί προσωρινά και φιλοξενούνται από τον Δήμο Δεσκάτης και τους Δεσκατιώτες.
Όπως έγινε γνωστό, αιφνιδιαστικά στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ζητήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών να βρει χώρο ο Δήμος Δεσκάτης, προκειμένου να φιλοξενήσει Σύριους πρόσφυγες, που ταξιδεύουν για αρκετές ημέρες και κατευθύνονται με λεωφορείο προς την Ειδομένη. Αμέσως, σήμανε κινητοποίηση και ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημ. Καραστέργιος με τους συνεργάτες τους και εθελοντές της περιοχής φρόντισαν να εξασφαλίσουν για την προσωρινή στέγαση και διαμονή των ταλαιπωρημένων προσφύγων(…ανάμεσα τους και πολλά παιδιά) το κτίριο ενημέρωσης του Γεωπάρκου, που βρίσκεται δίπλα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δεσκάτης. Ο χώρος έχει θέρμανση και εκεί στήθηκε ένας πρόχειρος καταυλισμός, για την ξεκούραση, διατροφή και φιλοξενία των προσφύγων.
[wpg_thumb]
Παράλληλα, ο Δήμος, η Εκκλησία, δίκτυο εθελοντών και ευαισθητοποιημένοι πολίτες της περιοχής φρόντισαν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, φαγητό, νερό, στρώματα και κουβέρτες στους ταλαιπωρημένους «επισκέπτες» της Δεσκάτης.
Επίσκεψη έκανε στον καταυλισμό των προσφύγων στην Δεσκάτη, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, συνοδευόμενος από ιερείς ενοριών της περιοχής, για να δώσει βοήθεια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους Σύριους. Ακόμη, τον καταυλισμό των προσφύγων επισκέφθηκε και ο βουλευτής Γρεβενών κ. Χρ. Μπγιάλας.
Χαρακτηριστικά, τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημ. Καραστέργιος: «Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και δεχθήκαμε να φιλοξενήσουμε τους ταλαιπωρημένους Σύριους πρόσφυγες. Ανοίξαμε την πόρτα μας και την αγκαλιά μας, για να τους ανακουφίσουμε έστω και προσωρινά. Θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ειδομένη».

Add Comment