Αυτοκτονικές επιλογές του κομματικού συστήματος

Αυτοκτονικές επιλογές του κομματικού συστήματος

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Αν κάτι εντυπωσιάζει στην ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε η πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου δεν είναι τόσο το περιεχόμενό της. Κακά τα ψέματα, όσα γράφει εκεί τα πιστεύουν αρκετοί και μάλιστα όχι μόνο στη Νέα Δημοκρατία.

Μόλις προχθές διαβάσαμε εδώ, στο Liberal, ότι 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, κατέθεσαν επερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας του αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκαλούν στις περιουσίες τους μετανάστες και πρόσφυγες γύρω από τη δομή φιλοξενίας ΒΙΑΛ στη Χίο. Όλοι ανεξαιρέτως επιχειρούν να ψαρέψουν στα θολά νερά του φόβου.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση της κ.Νικητοπούλου όμως βρίσκεται στο ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο «του συστήματος» της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα πολύ κοντά σε αυτό που λανσάρεται ως το πιο μετριοπαθές κομμάτι της, τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Εμείς οι ίδιοι έχουμε παραστεί σε εκδηλώσεις όπου στο πάνελ εμφανιζόταν η κ.Νικητοπούλου με την ιδιότητα της εκπροσώπου του «Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης» που αυτολανσάρεται ως φιλελεύθερο think tank ( αν βέβαια κάποιος δει τους ανθρώπους του ΚΕΑΣΜ εντυπωσιάζεται με τον αυτοπροσδιορισμό τους ως φιλελεύθεροι αλλά το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό είναι ιερό).

Εντός του συστήματος της Νέας Δημοκρατίας γνώρισε μέχρι και τον σύζυγό της η κυρία Νικητοπούλου, στο γραφείο του κ.Χατζηδάκη συγκεκριμένα, ο οποίος  έγινε και κουμπάρος στο γάμο της, όπως μας είχε πληροφορήσει ο ίδιος, με ανάρτησή του στη σελίδα του τον Μάιο του 2018. 

Σε όλα αυτά υπάρχει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Η κ.Νικητοπούλου δεν ήταν πρόεδρος σε κάποια από τις οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ στα νησιά που πιέζονται από το μεταναστευτικό αλλά στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, στην Πεντέλη που τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους έχουν μόνον ακουστά ή τους βλέπουν στην τηλεόραση.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; 

Ναι, το Μεταναστευτικό είναι σοβαρό πρόβλημα. 

Ναι, τα νησιά έχουν σοβαρό πρόβλημα. 

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά και για λόγους ιδεολογικούς άφησε τους Μετανάστες χωρίς κανένα έλεγχο, οι εικόνες από τις καταλήψεις που διαλύει το Υπουργείο του Χρυσοχοϊκού  μιλούν από μόνες τους. 

Ναι, πολύ σωστά η ΟΝΝΕΔ στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης» που επιχειρεί πάλι να ψαρέψει στα θολά νερά του φόβου. 

Τι οδηγεί όμως έναν άνθρωπο που ζει στα προνομιούχα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και που όλη του η ζωή συνδέεται με το κόμμα του να προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση γράφοντας ένα τέτοιο κείμενο; Πιστεύει στ' αλήθεια η κ.Νικητοπούλου ότι θα πρέπει τα παιδιά των σχολείων της περιοχή της να φορέσουν μαντήλα για να προστατευθούν από τα ξένα τα οποία δεν τα έχει δει καν ακόμα; Κι αυτό τον άνθρωπο τον είχε ο κ.Κωστής Χατζηδάκης στο γραφείο του, να κάνει τι αλήθεια; Να του μαζεύει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή; 

Εδώ δεν συζητάμε τα προβλήματα που δημιουργεί το Μεταναστευτικό αλλά αυτά που δημιουργούν στην κυβέρνηση τα στελέχη του κόμματος που χρωστάνε και με τρόπο μετρήσιμο στο κόμμα τους και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ή μήπως οι διάφορες κυρίες Νικητοπούλου και ανάλογοι κύριοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία χάρις σε αυτούς κέρδισε ψήφους στα Βόρεια και Βορειοανατολικά Προάστια της Αθήνας, περιφέρειες που μένουν ακλόνητα «Κάστρα της Δεξιάς» ακόμα κι όταν η χώρα «πρασίνιζε» ή «κοκκίνιζε¨αντίστοιχα. 

Το σημείωμα αυτό δεν αφορά την κ.Νικητοπούλου, δεν είναι αυτή το πρόβλημά μας. Πρόβλημα αποδεικνύεται ότι είναι όσοι στη Νέα Δημοκρατία μαζεύουν γύρω τους όποιον βρουν, όποιον δείχνει πρόθυμος να τους χειροκροτά και να τους κάνει τις δουλειές άσχετα από το πόσο του κόβει. Αυτές τις επιλογές βρίσκονται πάντα να τις πληρώνουν αλλά δυστυχώς όχι μόνον αυτοί αλλά και το κόμμα που όμως πλέον είναι η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.