Σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο

Σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο

Στη σύλληψη τελικά δύο Τούρκων στρατιωτικών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον΄Έβρο, προχώρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Αρχικά είχαν μεταδοθεί πληροφορίες για έναν συλληφθέντα, ωστόσο σύμφωνα με νεότερη είδηση του inkomotini.news οι Τούρκοι στρατιώτες που συνελήφθησαν είναι δύο. 

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι πληροφορίες για το περιστατικό είναι συγκεχυμένες, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμα καμία επίσημη από ΓΕΕΘΑ. 

Σύμφωνα με το Armyvoice.gr, το οποίο μετέδωσε επίσης ότι οι συλληφθέντες είναι δύο, πρόκειται πιθανότατα υπαξιωματικούς οι οποίοι μπήκαν κατά λάθος όπως όλα δείχνουν σε ελληνικό έδαφος και πως αρχικά εισήλθε ο ένας και στη συνέχεια ο δεύτερος αναζητώντας τον πρώτο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το πρωί σήμερα και δεν είχε γίνει γνωστό τίποτα σχετικό ώσπου διέρρευσε κάποιες ώρες αργότερα σε τοπικά ΜΜΕ.

Τα πρώτα στοιχεία ανέφεραν ότι τούρκος στρατιωτικός φέρεται να συνελήφθη τις πρωινές ώρες σε περιοχή του Δ' Σώματος Στρατού, στα σύνορα, στην περιοχή του Πέπλου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει άμεσα στην πατρίδα του, με το περιστατικό να μην παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με το evros-news, στρατιωτικές πήγες και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ είχαν επιβεβαιώσει ουσιαστικά την σύλληψη, επισημαίνοντας όμως ότι πρόκειται για χαμηλής έντασης περιστατικό οι λεπτομέρειες του οποίου θα δημοσιοποιηθούν με ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο μέχρι το απόγυεμα δεν είχε εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση.

Στη ειδησεογραφική ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ακόμη ότι μετά τη σύλληψη τέθηκαν σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του νομού Έβρου, τα Τμήματα Χρονικής Ετοιμότητας, πιο γνωστά ως ΤΧΕ, από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης μέχρι και τις Καστανιές. Ωστόσο και για αυτό δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη θέση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.