Εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη από την καταστροφή στο Μάτι και στις όμορες περιοχές που προκάλεσε το θάνατο σε 102 συνανθρώπους μας και κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων πραγματοποιούν εκδηλώσεις μνήμης σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μάτι και Νέο Βουτζά.

Σήμερα τελέστηκε το πρωί ετήσιο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου. Ακολούθησε δέηση στην θέση Αργυρά Ακτή στις 11:30 πμ, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στη Ραφήνα, το Μάτι, τη Νέα Μάκρη και τον Νέο Βουτζά.

Στο μνημόσυνο, όπου παρευρέθηκαν κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της μεγάλης πυρκαγιάς, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ το «παρών» έδωσαν ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης καθώς και οι νέοι δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας.

Το απόγευμα, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου τιμής και μνήμης με αφετηρία και τερματισμό στο λιμανάκι στο Μάτι. Στις 21.00 ένα αφιέρωμα στην ηθοποιό και συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη, που συγκαταλέγεται στα θύματα της καταστροφής της 23ης Ιουλίου 2018, θα παρουσιαστεί στο ανοικτό θεατράκι της ΑπόΔΡΑΣΗΣ, στη Νέα Μάκρη. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα δοθεί σε πληγέντες της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα και την Τρίτη, οπότε προγραμματίζεται, ανήμερα της επετείου, σε κάθε πληγείσα περιοχή να συγκεντρωθούν όσοι το επιθυμούν και περπατώντας τους δρόμους της φωτιάς θα καταλήξουν σιωπηλά στο λιμανάκι στο Μάτι, στις 8μμ, όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών.

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο - Η Κινέττα και το Μάτι πριν και μετά την καταστροφή 

Μ. Χρυσοχοΐδης από το Μάτι: Mια τέτοια τραγωδία δεν πρέπει και δεν νοείται να ξαναγίνει