Εκκλησία κατά Βελόπουλου για τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού

Εκκλησία κατά Βελόπουλου για τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού

«Ανοησίες», «ψευδεπίγραφες επιστολές» και πολιτική εκμετάλλευση καταλογίζουν μητροπολίτες και ηγούμενοι στον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος δηλώνει πως διαθέτει χειρόγραφο του Χριστού, ενώ κάνουν λόγο για ανυπαρξία αξιοπιστίας και επιστημονικής απόδειξης.

«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας» τόνισε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο καθώς η Μονή Βλατάδων στην οποία λειτουργεί είναι η μία από τις τρεις πατριαρχικές μονές της Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη. Η αναφορά αφορά ευθέως τον πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκο Βελόπουλο και τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού τις οποίες ο εν λόγω πολιτικός πουλούσε μέχρι πρότινος στις τηλεοπτικές του εκπομπές.

Σε δήλωση του στο protothema.gr και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος "αδειάζει" αυτούς που επικαλούνται επιστολές του Χριστού λέγοντας «αυτά είναι ανοησίες. Δεν υφίστανται τέτοιες επιστολές και δεν έχουν καμία αξιοπιστία όσα λέγονται ούτε και ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα».

Το ίδιο και ο ηγούμενος της Μονής Διονυσίου Πέτρος, από την οποία υποτίθεται ότι προέρχεται το αποκαλούμενο χειρόγραφο του Χριστού ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για ύπαρξη αυθεντικής επιστολής, κάνοντας λόγο για ψευδεπίγραφες επιστολές. «Κανένας επιστήμονας δεν αναφέρθηκε ποτέ σε επιστολές του Χριστού καθώς τις θεωρούν εκ πρωιμίου» ψευδεπίγραφες λέει o Ηγούμενος της Μονής Διονυσίου του Αγίου Ορους, Πέτρος στην οποία αναφέρεται ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Ηγούμενος ξεκαθαρίζει ότι «υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την ευσέβεια του κόσμου», επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία δεν πιστεύει τέτοια πράγματα, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Τονίζει ότι στην Μονή φυλάσσεται χειρόγραφο Κώδικα 199 του 1420 το οποίο αναφέρεται σε επιστολή του Χριστού αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση και επικύρωση της Εκκλησίας οτι είναι κείμενο αυθεντικό ενώ φωτογραφίζοντας τον Βελόπουλο ο Ηγούμενος της Μονής Διονυσίου ξεκαθαρίζει ότι «Εκκλησία δεν πιστεύει σε αυτά που επιτήδειοι εκμεταλλεύονται στο εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού». Παρόμοιες επιστολές εμφανίζονται σε πολλά κείμενα ωστόσο η Εκκλησία δεν τις επικυρώνει.

Πειραιώς Σεραφείμ: ''«Όσοι προσπάθησαν να κομματικοποιήσουν την Ορθοδοξία απέτυχαν οικτρά»

Λάβρος κατά των μικρών πολιτικών σχηματισμών που επιχειρούν να «κομματικοποιήσουν την Ορθοδοξία» και παρουσιάζονται ως δήθεν «μεσσίες» εμφανίζεται σε συνέντευξή στα «ΝΕΑ» ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Είναι προσωποπαγή κόμματα που επιδιώκουν την αυτοπροβολή των ιδρυτών τους, που εμφανίζονται ως δήθεν «μεσσίες», με αλλοπρόσαλλες θέσεις χωρίς ουσιώδες αντίκρισμα στην πραγματικότητα, τα οποία σαν διάττοντες αστέρες διαγράφουν έναν μικρό κύκλο και εξαφανίζονται στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Η ζημία που προξενούν στο πολιτικό σύστημα είναι προφανής, διότι απομειώνουν τη δυνατότητα αυτοδυνάμων κυβερνήσεων με ό,τι αυτό συνταγματικά συνεπάγεται.

Ο Ελληνας βέβαια δεν δέχεται κόμμα με συνθετικό το «χριστιανικό» και ξεχωρίζει την πίστη από την πολιτική. Η Εκκλησία είναι όλον και όχι κόμμα.

Συνεπώς η Ιστορία διδάσκει ότι όσοι προσπάθησαν να κομματικοποιήσουν την Ορθοδοξία απέτυχαν οικτρά.