Κoρονοϊός: Δυο νέα ύποπτα κρούσματα - Αρνητικό το δείγμα στη Λάρισα

Κoρονοϊός: Δυο νέα ύποπτα κρούσματα - Αρνητικό το δείγμα στη Λάρισα

Δυο ύποπτα κρούσματα του κορονοϊού εξετάζονται σε Χαλκιδική και Σέρρες, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αρνητικό ήταν το δείγμα για την 68χρονη στη Λάρισα. Υπό αναμονή και για τα αποτελέσματα στο δείγμα της 22χρονης από την Καρδίτσα που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.

Συγκεκριμένα, αργά τη νύχτα έφτασαν τα αποτελέσματα για την 68χρονη Λαρισαία, η οποία νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Σύμφωνα με το larissanet.gr,  το αποτέλεσμα επί των δειγμάτων που εστάλησαν για έλεγχο σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό είναι αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι σε απομόνωση παραμένει και μία 22χρονη από την Καρδίτσα για την οποία αναμένονται τα αποτελέσματα.

Χαλκιδική 

Ένας άνδρας νεαρής ηλικίας προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, ο ίδιος και η οικογένειά του επέστρεψαν πρόσφατα από ταξίδι που πραγματοποίησαν στη Βόρεια Ιταλία.

Το συγκεκριμένο άτομο έχει υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό και τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Στον άνδρα δόθηκαν οδηγίες να παραμείνει στο σπίτι του μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν εμφάνισαν σχετικά συμπτώματα.

Σέρρες

Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όταν μία φοιτήτρια έφτασε εκεί, με συμπτώματα γρίπης. Όταν η νεαρή ενημέρωσε πως επέστρεψε από την Ιταλία, αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24. 

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης η νεαρή νοσηλεύεται σε δωμάτιο της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σερρών, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών της, για το αν πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού ή όχι.