Τσακαλώτος, Καββαδία, Χριστοδουλοπούλου στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

Τσακαλώτος, Καββαδία, Χριστοδουλοπούλου στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

Το παρόν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ έδωσαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Αννέτα Καββαδία και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης, του αναπτυξιακού νόμου και να ταχθούν υπερ των συνδικαλιστών. 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός, καθώς η πορεία έφτανε στην πλατεία Συντάγματος. Με κεντρικά συνθήματα «καταργούν τις ΣΣΕ, χειραγωγούν τα συνδικάτα, αντιδρούμε, απεργούμε», καθώς επίσης και «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, όχι στην ιδιωτικοποιηση της επικουρικής ασφάλισης», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και  κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Ο μέχρι τις 6 Ιουλίου υπουργός Οικονομικών της χώρας που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, αύξησε τον ΦΠΑ και μείωσε το αφορολόγητο, έχοντας στην πλάτη το κόκκινο σακίδιο που χρησιμοποιούσε και στις συναντήσεις με τους Θεσμούς, βρέθηκε έξω από το παλαιό του γραφείο για να διαμαρτυρηθεί.

Το ίδιο και η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής. Έφτασε έξω από τη Βουλή, στην οποία πλέον δεν μετέχει αφού δεν κατέβηκε στις εκλογές μετά το σάλο που προέκυψε από την μετάταξη της θυγατέρας της σε υπηρεσία του Κοινοβουλίου.

Και άλλα στελέχη όμως του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην πρώτη απεργιακή κινητοποίηση. Αλλωστε και ο Αλ. Τσίπρας έχει προαναγγείλει, μιλώντας πρόσφατα και στη ΔΕΘ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας τις αντιδράσεις που θα προκύψουν.