Μεταναστευτικό: 287 άτομα έφτασαν σε ένα 24ωρο στα νησιά

Μεταναστευτικό: 287 άτομα έφτασαν σε ένα 24ωρο στα νησιά

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας καθώς μέσα σε ένα 24ωρο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 287 πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούσαν, είτε τα κατάφεραν, να προσεγγίσουν τα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Σύμη και Λέρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Λιμενικό Σώμα.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή «ΛΙΓΟΝΑΡΙ» της Λέσβου, εντοπίστηκαν να έχουν αποβιβαστεί 48 αλλοδαποί. Οι λιμενικές αρχές, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, μετέφεραν τους μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας, ενώ συνέλαβαν τον 18χρονο χειριστή της λέμβου. Το ίδιο συνέβη χθες και στην περιοχή «ΤΣΑΜΑΚΙΑ» με 31 μετανάστες οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 24χρονος χειριστής της λέμβου. Σήμερα διασώθηκαν άλλοι 36 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Στην Χίο, στην περιοχή Παναγιάς Οινουσσών εντόπισαν να έχουν αποβιβαστεί στην ακτή 45 αλλοδαποί, καθώς και χθες στην περιοχή Κόκκινος Βράχος Καρφά άλλοι 34 μετανάστες. Οι λιμενικές αρχές συνέλαβαν έναν 22 χρονο και έναν 45χρονο, χειριστές των λέμβων.

Στη Σάμο εντοπίστηκαν χθες 60 αλλοδαποί στην περιοχή βόρεια Καρλοβασίου και συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 19χρονος χειριστής της λέμβου, ενώ στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου, εντοπίστηκε σήμερα ακόμα μια πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 37 μετανάστες.

Τέλος, στη Σύμη εντοπίστηκαν σήμερα στη θαλάσσια ανατολική περιοχή 30 αλλοδαποί σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.