Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Έλενα Χατζηλιάδου στο καράτε

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Έλενα Χατζηλιάδου στο καράτε

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά από συγκλονιστική εμφάνιση, ανέβηκε η Έλενα Χατζηλιάδου, κατακτώντας την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε, στη Μαδρίτη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε στον τελικό των +68κ. του παγκόσμιου πρωταθλήματος καράτε στη Μαδρίτη, τη Γιαπωνέζα Αγιούμι Ουεκέσα. Για την Ελλάδα, αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος τίτλος φέτος σε Ολυμπιακό άθλημα, μετά το χρυσό της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή και του Λευτέρη Πετρούνια στην ενόργανη γυμναστική. 

Τα συγχαρητήρια τους έδωσε το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, βουλευτής Β' Αθηνών, Άννα Καραμανλή, σημείωσε: «Άλλη μια σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό με χρυσό μετάλλιο στο καράτε. Η Έλενα Χατζηλιάδου στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, σηκώνοντας ψηλά τη "γαλανόλευκη".  Πολλά συγχαρητήρια στην Ελληνίδα αθλήτρια για την τεράστια επιτυχία της.  Της ευχόμαστε να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά και να δικαιώσει τις προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Πιστή στο ραντεβού της με το βάθρο ήταν για μια ακόμη φορά η Ελένη Χατζηλιάδου. Η Ελληνίδα καρατέκα με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των +68 έδειξε ότι παραμένει μια από τις κορυφαίες αθλήτριες παγκοσμίως».