Σάμος: Η άλλη όψη του νομίσματος- Το χρονικό μετά την «εξέγερση»

Σάμος: Η άλλη όψη του νομίσματος- Το χρονικό μετά την «εξέγερση»

Η μαρτυρία ενός πολίτη της Σάμου που καταγράφει το χρονικό μετά την «εξέγερση» στο νησί δείχνει την έλλειψη σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Μετανάστες, πρόσφυγες, γυναίκες με μικρά παιδιά βρέθηκαν στο δρόμο και περιφέρονταν ψάχνοντας να βρουν που θα κοιμηθούν ενώ οι αρμόδιοι συνεδρίαζαν. «Ποιος φταίει» αναρωτιέται σε ανάρτησή του ο Ηλίας Γιαννουλόπουλος. 

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννουλόπουλο επικρατούσε χαώδης κατάσταση με την πόλη στο σκοτάδι, κόσμο να κυκλοφορεί με μαύρες σακούλες στα χέρια και μωρά στην αγκαλιά.Το επόμενο πρωί, μάλιστα, κόσμος να κοιμόταν παντού στην πλατεία, στην παραλιακή, στις παιδικές χαρές που το έδαφος είναι και πιο μαλακό.

«...Η εικόνα τραγική. Οι διαμαρτυρίες των γονιών, ως κάποιο βαθμό λογικές. Τι να κάνουμε; Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάποιοι καταλαβαίνουν. Κάποιοι άλλοι όχι. Ευθύνομαι εγώ; Ευθύνονται οι μετανάστες; Ευθύνονται οι πρόσφυγες; Η μήπως ευθύνονται όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν είχαν προβλέψει σενάριο για τη στέγαση όλου αυτού του κόσμου σε περίπτωση εκκένωσης του κυτ; Σενάριο που λιγο πολύ, όλοι μας το βλέπαμε να πλησιάζει. Ίσως και με ακόμα χειρότερη συνέχεια»... γράφει χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννουλόπουλος και αναφέρει ότι στη συνέχεια πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου, σύμφωνα με την μαρτυρία του, «έφαγε πόρτα» με διακριτικό τρόπο όταν ζήτησε να μιλήσει.

«...Κανείς μα κανείς δεν ασχολήθηκε με το χθες, το σήμερα και το αύριο. Έχεις εκατοντάδες ανθρώπους στο δρόμο. Κοιμούνται παντού. Κάνουν την ανάγκη τους παντού. Δημιουργούνται παντού εστίες μόλυνσης. Παντού. Στο κέντρο της πόλης. Η εικόνα αυτή μας προσβάλει όλους...» συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο κ. Γιαννουλόπουλος.