Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανίων

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανίων

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα σε Σέμπρωνα και Αποπηγάδι του Δήμου Πλατανιά.

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν δώδεκα οχήματα και προσωπικό τριάντα ανδρών της Πυροσβεστικής ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από την πυρκαγιά κάηκε χορτολιβαδική και αγροτική έκταση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δασική πυρκαγιά στη Χίο - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μαραθώνα

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων Χίου. Κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο με επτά πυροσβέστες και από αέρος επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, την φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο Μαραθώνα Αττικής. Για την κατάσβεση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά σήμερα στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου.