Ανοιχτές δίοδοι για αυτούς που επιθυμούν άσυλο
Δ. Βίτσας για φράχτη στον Έβρο

Ανοιχτές δίοδοι για αυτούς που επιθυμούν άσυλο

Χρειάζεται να υπάρχει κάποια δίοδος για εκείνους που επιθυμούν πολιτικό άσυλο, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας, αναφερόμενος στον φράχτη στον Έβρο, σημειώνοντας πως κατά την άποψή του «οι φράχτες δεν αποτελούν λύση».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε να φτιάξει φράχτη, είναι να υπάρξουν συγχρόνως ανοιχτές δίοδοι για αυτούς που επιθυμούν άσυλο, επαναλαμβάνοντας ότι οι δρόμοι που ενδεχομένως χρησιμοποιήσουν οι διακινητές να μην είναι ο Έβρος, αλλά τα παράλια της Τουρκίας και του νομού Έβρου. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως υπάρχει εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και συνέχισε λέγοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί μία ανθρωπότητα η οποία θα στηρίζεται στους φράχτες. 

«Πάμε να φτιάξουμε μία ενωμένη Ευρώπη, δύναμη ειρήνης και ξαφνικά εμφανίζονται φράχτες στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Αυστρία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Για τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν με την Τουρκία, ο κ. Βίτσας ανέφερε πως χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών μετά από προετοιμασία, έστω και στο επίπεδο ανταλλαγής γνωμών.