Η «δρακογενιά» στα χνάρια των… ανταρτών και η αντιπολίτευση στα χέρια του Πολάκη

Η «δρακογενιά» στα χνάρια των… ανταρτών και η αντιπολίτευση στα χέρια του Πολάκη

Στα… χνάρια των ανταρτών η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που για τέσσερις ημέρες τον Αύγουστο θα περιηγηθούν στον Γράμμο όπου έδρασε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας ΔΣΕ, ενώ την ίδια στιγμή ο Π. Πολάκης έχει αναλάβει τη… γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού η Κουμουνδούρου κινείται στο πλαίσιο των αναρτήσεών του προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Η, κατά Στέλιο Παππά, Δρακογενιά, θα βρεθεί από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου στον Γράμμα «σε μια ιστορική περιοχή, όπου πριν από 71 χρόνια τα γεγονότα που συνέβησαν καθόρισαν την σύγχρονη ιστορία του τόπου», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναγράφεται το πρόγραμμα τον περιηγήσεων.

Μάλιστα περιλαμβάνεται και επίσκεψη «στο μνημείο στη θέση Σπανούρα», για το οποίο διευκρινίζεται ότι «Ο πύργος της Κοτύλης (ή όπως τον λένε οι ντόπιοι “Χάρο”) κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου αποτελούσε ένα από τα περάσματα του Δ.Σ.Ε προς το Βίτσι. Το καλοκαίρι του 1947 κατά τη διάρκεια σκληρής μάχης αποδεκατίστηκε από τον Ελληνικό Στρατό διμοιρία του τάγματος των ανταρτών, που επιχειρούσε στην περιοχή. Επέζησαν μόνο 3 μαχητές. Γιάννης Θεοδώρου, Νίκος Χατζηβασιλείου και Θάνος Δημητρίου».

Και σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ανάλογο με αυτό που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση προστίθεται:

«Πολεμώντας μέχρι και την τελευταία σφαίρα τους αντί να παραδοθούν στις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού αγκαλιάστηκαν και τραγουδώντας το τραγούδι του Δ.Σ.Ε, “για σε πατρίδα μας Ελλάδα, ζώσαμε τα άρματα ξανά», έπεσαν στον γκρεμό».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχουν στηριχθεί στην εμφύλια διαμάχη. Η ρητορική τους ήταν διαρκής αφού στηρίχθηκε στο «ή εμείς η αυτοί».

Μια ρητορική που επανέρχεται αφού ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να στηρίξει τον Νίκο Παππά και να επιβάλλει και κομματική πειθαρχία έχει επιλέξει το σκληρό ροκ και τις αναφορές σε «δεξιά» και «αριστερά», καθώς και σε καταγγελίες για «κατάλυση» της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης πρωτοστατούν. Ενδεικτικό πως χθες με ανάρτησή του επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το θέμα της χρήσης της μάσκας. Επίθεση που υιοθετήθηκε ως προς το σκεπτικό της από την Κουμουνδούρου που κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει σχέδιο και αλλάζει διαρκώς αποφάσεις.

Και αυτό παρά το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ανοίγοντας τη χώρα μετά το lockdown εξ αιτίας της πανδημίας είχε διευκρινίσει πως τα μέτρα θα λαμβάνονται ανάλογα με τις εξελίξεις και την πορεία των κρουσμάτων.

Γεγονός που επιβεβαιώνει την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Π. Πολάκης έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «έπινε κοκτέιλς στην αντίπαρο με τον Τομ Χάνκς»...