Η Θ. Φωτίου στηρίζει στη Βουλή όσους διακόπτουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Η Θ. Φωτίου στηρίζει στη Βουλή όσους διακόπτουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Υπέρ του κινήματος (;) κατά των κατασχέσεων τάχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση σιωπηλά επιτρέπει να εμποδίζονται οι κατασχέσεις από τους δικαστικούς λειτουργούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ευχήθηκε (!) να υπάρχει και στο μέλλον το κίνημα κατά των εξώσεων και των δανείων. «Είχαμε ένα κίνημα μεγάλο και ελπίζω ότι έχουμε ακόμα, κατά των εξώσεων και των δανείων, δηλαδή, για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια και τις εξώσεις. Ξέρετε τις ρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, ώστε κανείς να μην μπορεί να χάσει το σπίτι», είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός, κατά τη διάρκεια της σχετικής ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής.

Μάλιστα, η ίδια ουσιαστικά πανηγύριζε για τα κοινωνικά επιδόματα, ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση φρόντισε να μην πάθουν… διαβήτη οι Έλληνες αναξιοπαθούντες.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «για πρώτη φορά, παρά το τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, εμείς βάλαμε φρέσκα προϊόντα, κρέας, κοτόπουλο κ.τ.λ. σε αυτές τις δομές που δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη, διότι είναι το γνωστό και εύκολο ρύζια, ζάχαρη, καφέ κ.τ.λ., εμείς βάλαμε νωπά προϊόντα, διότι δεν θέλαμε ο ελληνικός λαός να γίνει στο τέλος διαβητικός με τα ζυμαρικά και όλα αυτά που μέχρι τότε του δίνανε».

Τέλος, η κυρία Φωτίου μίλησε και για την κοινωνική πρόνοια εξάροντας το έργο της. «Ένα κράτος -το έχω πει πολλές φορές- το οποίο, πρώτον, ως ποσοστό του Α.Ε.Π., ακόμα και στα χρόνια της ευμάρειας, της μεγάλης ανάπτυξης, του μεγάλου μας πλούτου, 2000, 1996 κ.τ.λ., δαπανούσε το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη ποσοστό του Α.Ε.Π. για την πρόνοια. Τι κάναμε; Μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάσαμε το ποσοστό. Παραλάβαμε 780 εκατ. και το κάναμε 1.570 εκατ.. Μέχρι το 2019 θα το έχουμε φτάσει στα 2 δισεκατομμύρια 750 εκατομμύρια», τόνισε.

Φωτογραφία SOOC