Κ. Βελόπουλος: Δεν διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Κ. Βελόπουλος: Δεν διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής στην πρώτη του ομιλία ως επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης».

«Είμαστε αυτοί που θα του κάνουν εποικοδομητική κριτική, για να βοηθήσουμε μια κυβέρνηση καταλάβει ποια είναι η σωστή ρότα», είπε και προσέθεσε ότι δεν «είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί». Υπό αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι η Ελληνική Λύση δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. «Το ποιος αγαπάει την Ελλάδα θα αποδειχτεί εδώ μέσα στη Βουλή με πράξεις κι όχι λόγια», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έλεγε προεκλογικά ψέματα σχετικά με το μέγεθος της κυβέρνησης. «Λέγατε ότι θα έχετε ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα. Ή λέγατε ψέματα προεκλογικά ή δεν μπορούν οι 15 δικοί σας να κάνουν τη δουλειά. Είστε εκτεθειμένος πολιτικά. Θα δούμε στην πορεία αν κάνατε το σωστό», σημείωσε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο Κ. Μητσοτάκης έβαλε στο Ελληνικό τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα ενώ σχετικά με το ΑΠΕ την ΕΡΤ και την ΕΥΠ τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει. 

Σχετικά με τις εξαγγελίες για μείωση της φορολογίας υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός πλειοδότησε σήμερα σε παροχές. «Ήμουν έτοιμος να σας χειροκροτήσω, αλλά το όνειρο είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό», σημείωσε.