Π. Καμμένος: Ο Τσίπρας με εξαπάτησε για τις Πρέσπες

Π. Καμμένος: Ο Τσίπρας με εξαπάτησε για τις Πρέσπες

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που έδωσε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον εξαπάτησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς του είχε υποσχεθεί ότι θα συζητούσαν το θέμα αυτό μετά τον Μάρτιο, και τελικά ήλθε προς κύρωση στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών «μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα, ο οποίος παρασύρθηκε από τον κ. Κοτζιά που είπε ψέματα και σε μένα και στον πρωθυπουργό και δυστυχώς με εξαπάτησε και ο κ. Τσίπρας, γιατί είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι θα συζητούσαμε το θέμα αυτό μετά τον Μάρτιο, και τελικά ήλθε προς κύρωση στη Βουλή τον Ιανουάριο».

Είπε ότι η συμφωνία είναι αντισυνταγματική και άκυρη και ότι η γειτονική χώρα παραβιάζει τους όρους της.

Ο κ. Καμμένος υπενθύμισε πως ούτε η ΝΔ ψήφισε για την αντισυνταγματικότητα της συμφωνίας, όταν ο ίδιος έθεσε το θέμα στη Βουλή, προσθέτοντας ότι αν ο Κ. Μητσοτάκης δεσμευθεί δημόσια ότι θα την καταργήσει, «εγώ και οι ΑΝΕΛ του δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα καταφέρουμε να καταργήσουμε την Συνθήκη των Πρεσπών» και σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ συντάσσονται με κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρώντας την ταυτόχρονα και ως κορυφαίο λόγο για «οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία».

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε βέβαιος για την είσοδο των ΑΝΕΛ στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, ενισχυμένων εκλογικά, «προκαλώντας» μάλιστα και σε στοίχημα συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων, τα έσοδα από το οποίο «θα τα δώσουμε σε υποτροφίες παιδιών».