Τσακαλώτος για Βαρουφάκη: Δεν μπορεί να είσαι και Κλιντ Ίστγουντ και Σέρζιο Λεόνε ταυτόχρονα

Τσακαλώτος για Βαρουφάκη: Δεν μπορεί να είσαι και Κλιντ Ίστγουντ και Σέρζιο Λεόνε ταυτόχρονα

«Πολυπραγμοσύνη» καταλογίζει στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκης, ο διάδοχος του, Ευκλείδη Τσακαλώτος, που σχολίασε χαρακτηριστικά πως «η πολιτική δεν είναι παράσταση με έναν ρόλο, δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τον ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ, του Σέρτζιο Λεόνε και του Ένιο Μορικόνε».

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «δεν βάζω αριστερόμετρο στους ανθρώπους ούτε στα κόμματα».

Όπως διευκρίνισε όμως, «θεωρώ, όμως, ότι χωρίς κόμμα συλλογικό, χωρίς συλλογικές αποφάσεις, χωρίς σύνδεση με τα κοινωνικά κινήματα, χωρίς σεβασμό για την αυτονομία των τελευταίων, δεν μπορεί να πάει μπροστά η υπόθεση της Αριστεράς».

«Το πρόβλημα του κ. Βαρουφάκη δεν είναι αν έχει αριστερές ιδέες, αλλά ότι αναλαμβάνει τον ρόλο του πολυπράγμονα ηγέτη», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «η πολιτική, όμως, δεν είναι παράσταση με έναν ρόλο. Δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τον ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ, του Σέρτζιο Λεόνε και του Ένιο Μορικόνε», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον άλλοτε σύντροφό του.