Λήμνος: Απίστευτη ομορφιά στο Βόρειο Αιγαίο

Πρωταγωνιστεί… τα καλοκαίρια

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό, ενώ άλλοι λένε ότι είναι κάτι το αντικειμενικό. Όπως και να έχει όσον αφορά το νησί της Λήμνου, η απάντηση δε… χωράει αμφιβολίες. Είναι πανέμορφο! Όχι μόνο για τις παραλίες του, αλλά και για τα παραδοσιακά χωριουδάκια και τα φυσικά του τοπία. Ενα μυστήριο πλανάται στο νησί με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους και να ταξιδέψουν στο πλούσιο μυθολογικό και ιστορικό παρελθόν της.

Λήμνος απόδραση προορισμός

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στη Λήμνο έχει ανέβει κατακόρυφα για πολλούς και διάφορους λόγους. Προσφέρει ήρεμες διακοπές με εντυπωσιακές και καθαρές παραλίες.

Μαγικά τοπία, ιδανικά για τους ρομαντικούς τύπους. Και ειδικά για τους Βορειοελλαδίτες αποτελεί έναν κοντινό προορισμό με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από το λιμάνι της Καβάλας. Και τέλος σε σχέση με τα άλλα νησιά μόνο ακριβό δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις τόσο στη διαμονή όσο και στην εστίαση και στην ψυχαγωγία. Με λίγα λόγια ένας προορισμός που πρέπει να μπει στο… χάρτη όλων εμάς που θέλουμε να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της Ελλάδας!

Λήμνος απόδραση προορισμός

Από πού να πρωτοξεκινήσεις. Ο προϊστορικός οικισμός Πολιόχνη και το κάστρο στην απόκρημνη χερσόνησο στη Μύρινα χρονολογείται από το 1118 όπου κυκλοφορούν ελεύθερα ελάφια. Η αρχαία πόλη Ηφαιστεία είχε προστάτη το θεό Ήφαιστο και αποτελούσε σημαντικό κέντρο λατρείας του.

Επίσης, η Λήμνος φημίζεται και για τις αμμοθίνες, ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για τη χώρα μας. Πρόκειται για αμμώδεις λόφους που δημιουργούνται από τη διάβρωση και την απόθεση της άμμου που θυμίζει τις… κλασικές ερήμους. Αξίζει να επισκεφτείτε τον εντυπωσιακό υγροβιότοπο κοντά στο Κοντοπούλι που αποτελείται από τρεις λίμνες, την Αλυκή, την Χορταρόλιμνη και την Ασπρόλιμνη, οι οποίες φιλοξενούν πολλά μεταναστευτικά πουλιά και είναι ενταγμένες στο δίκτυο NATURA 2000.

Λήμνος απόδραση προορισμός

Τέλος, εκτός από την ομορφιά η Λήμνος έχει και άλλες χάρες… Διαθέτει μεγάλη παράδοση σε τοπικά προϊόντα, όπως τα γαλακτοκομικά, κυρίως τυριά (μελίχλωρο, κασκαβάλι, καλαθάκι), μέλι και σιτηρά, καθώς και μεγάλη ποικιλία κρασιών, λευκών και κόκκινων με ιδιαίτερη γεύση λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους της. Η πιο γνωστή ποικιλία κόκκινου κρασιού είναι το καλαμπάκι ή λημνιό (προϊόν Π.Ο.Π.), ενώ σε μοσχάτο το Αλεξανδρείας. Στην υγειά σας και καλά να περάσετε!

Λήμνος απόδραση προορισμός
Λήμνος απόδραση προορισμός
Λήμνος απόδραση προορισμός
Λήμνος απόδραση προορισμός
Λήμνος απόδραση προορισμός