ΔΕΘ: Στις επάλξεις το 52ο Ράλλυ

Σήμερα ξεκινάει το ιστορικό Ράλλυ της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα ξεκινάει το ιστορικό Ράλλυ της Θεσσαλονίκης

Έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες ράλλυ στην Ελλάδα, το 52ο Ράλλυ ΔΕΘ, διοργανώνει και φέτος ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα και αύριο. 

Με μικρές διαφορές σε σχέση με την περσινή σχεδίαση του που σκοπό έχουν τη διευκόλυνση θεατών, μηχανικών και αγωνιζομένων και την αύξηση της προβολής πληρωμάτων και χορηγών ο Όμιλος και τα στελέχη του προετοιμάζουν έναν συναρπαστικό και, πάνω από όλα, ασφαλή αγώνα που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος αξιόλογων συμμετοχών.

Ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί στη νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. από τις 14:00 έως τις 18:00 από όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα στις 20:30. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κινηθούν προς την πλατεία Αριστοτέλους όπου θα διανυκτερεύσουν το βράδυ.

Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα αφήσει το πλακόστρωτο της πλατείας στις 7:50 το πρωί της Κυριακής όπου περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά μετά θα ξεκινήσει το καθαρά αγωνιστικό σκέλος του αγώνα με την πρώτη ειδική διαδρομή «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα» μήκους 9,81 χιλιομέτρων να ξεκινά στις 9:16.

Το service park του αγώνα θα βρίσκεται έξω από το χωριό Γαλάτιστα με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν εκεί αμέσως μετά από το κάθε loop των ειδικών διαδρομών. Μετά τις 5 ειδικές διαδρομές τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στη νότα πύλη της Δ.Ε.Θ. όπου το πρώτο αγωνιστικό αναμένεται να δει την σημαία του τερματισμού στις 16:39

Ο Όμιλος θα ήθελε να ευχαριστήσει για την στήριξη τους:

• Τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Θέρμης, Πολυγύρου και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους και των τμημάτων του οδικού δικτύου των ειδικών διαδρομών.
• Τη Δ.Ε.Θ. για την έμπρακτη και διαχρονική της στήριξη όλων των αγώνων και των λοιπών δραστηριοτήτων του ομίλου.
• Τους χορηγούς του αγώνα χωρίς τους οποίους η τέλεση του αγώνα δε θα ήταν δυνατή
• Όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που βοηθούν την προβολή και κάλυψη του αγώνα
• Όλες τις κατά τόπους διευθύνσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής που διασφαλίζουν την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν στις 12 Αυγούστου μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της ΟΜΑΕ.