Έρχεται η 13η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στα Γρεβενά

Αστρονομικοί σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν για ιδιαίτερες και θεματικές βραδιές.

Αστρονομικοί σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν για ιδιαίτερες και θεματικές βραδιές

Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) και ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας (Θεσσαλονίκη) ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση της 13ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων (Π.Ε.Ε.Α.), από τις 2 έως και 4 Αυγούστου 2019 στους Φιλιππαίους Γρεβενών και συγκεκριμένα στον κατασκηνωτικό χώρο «Κουρούνας».

Ο θεσμός των ΠΕΕΑ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης μεταξύ των ερασιτεχνών αστρονόμων και των τοπικών κοινοτήτων. Σε ότι αφορά τους πρώτους, η αστροεξόρμηση στους Φιλιππαίους αποτελεί μια άριστη ευκαιρία για τη δια ζώσης ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τεχνικές λήψης και επεξεργασίας φωτογραφίας διαμέσου συζητήσεων, εργαστηρίων (workshops) και φυσικά παρατηρήσεων.

Παράλληλα οι ΠΕΕΑ αποτελούν πόλο έλξης των μελών της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας και τουριστών, καθώς διοργανώνονται βραδιές αστροπαρατήρησης και ουρανογραφίας ανοιχτές προς το κοινό ενώ παράλληλα ενισχύεται η τοπική οικονομία και ο τουρισμός.

Στη φετινή συνάντηση αναμένονται παραπάνω από 600 συμμετέχοντες με αφίξεις από όλους τους Συλλόγους Ερασιτεχνών Αστρονόμων ανά την Ελλάδα και μεμονωμένες ομάδες κατασκηνωτών.