Η “Ωκεανίς” έβαλε στο στόχαστρο Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

xionia thessaloniki

Που χιονίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες

Που χιονίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες

Με χιόνι ξύπνησαν οι κάτοικοι Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, αφού από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει στην Κεντρική Μακεδονία.

“Από τα ξημερώματα που ξεκίνησε να χιονίζει είμαστε σε επιφυλακή. Έχουμε συσκευάσει 3.000 σακιά με αλάτι και τα έχουμε στη διάθεση των δημοτών. Από νωρίς δουλεύουν οι υδροφόρες, οι μικρές και οι μεγάλες αλατιέρες διότι οι μετεωρολόγοι δίνουν ένταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Στους δρόμους βρίσκονται από τα ξημερώματα και τα συνεργεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας. Σαράντα οχήματα, εκ των οποίων 23 εκχιονιστικά, κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Φίλυρο όπου η χιονόπτωση είναι πυκνή, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο θα παραμείνουν και τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Διαβάστε επίσης  Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Επί ποδός βρίσκονται και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της «Ωκεανίδας», που έχει στη διάθεση της περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Τα ορεινά της Χαλκιδικής έχουν επίσης ντυθεί στα λευκά. Πολύγυρος, Αρναία, Ταξιάρχης, Ιερισσός και στις γύρω περιοχές χιονίζει και σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες.

xionia thessaloniki
xionia thessaloniki
xionia thessaloniki
xionia thessaloniki
xionia thessaloniki