Κιλκίς: Φιλόζωοι εναντίον του δήμου Κιλκίς για τα αδέσποτα

Τι καταγγέλουν

«Πυρά» κατά του δήμου Κιλκίς, στον οποίο καταλογίζει αδιαφορία στο θέμα των αδέσποτων ζώων, εξαπέλυσε η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Κιλκίς Σωτηρία (Σώτη) Χατζηπανάγου.

Στην σχετική έγγραφη δηλωσή της η κ. Χατζηπανάγου αναφέρει τα εξής:

«Ο Φιλοζωικός σύλλογος Κιλκίς, δυστυχώς εδώ και χρόνια αποτελείται από ελάχιστα μέλη, τόσα όσα χρειάζονται για να υφίσταται.

Μέλη, εκ των οποίων, τα τέσσερα αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο αγώνα διάσωσης αλλά και φροντίδας αδέσποτων ζώων, ενάντια στην καθημερινή απαξίωση από τους δημοτικούς φορείς, αστυνομία, κτηνιατρική περιφέρεια, ακόμη και του κόσμου, ο οποίος εσφαλμένα πιστεύει ότι ο φιλοζωικός σύλλογος ευθύνεται γι’ αυτν την κατάσταση.

Η βοήθεια από φορείς ανύπαρκτη. Αν και δια νόμου (4039/2012) ο δήμος υποχρεούται να μεριμνά για την περισυλλογή, περίθαλψη και διαχείριση των αδέσποτων ζωών συντροφιάς, η συμβολή του στο θέμα μηδενική.

Έχει επαναπαυτεί όλα αυτά τα χρόνια στην ισχυρή δράση του φιλοζωικού μας σωματείου, χωρίς όμως να παρέχει ούτε καν τα αυτονόητα, όπως ένα όχημα μεταφοράς αυτών, πρόσληψη ανθρώπων κατάλληλα εκπαιδευμένων και μέσων για την περισυλλογή τους, χωρίς ένα χώρο-καταφύγιο, (ούτε καν αναλαμβάνει τα έξοδα για βενζίνες μας, όταν μας καλεί να ανταποκριθούμε σε περιστατικά περισυλλογής τους ), χωρίς την ύπαρξη δημοτικού κτηνιατρείου για την περίθαλψη τους.

Το μόνο που διαθέτει είναι η επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στειρώσεις και τροφές, και αυτό για ένα εξάμηνο τον χρόνο, ενώ το υπόλοιπο εξάμηνο δηλώνει απών, με αποτέλεσμα ο σύλλογος μας να είναι καταχρεωμένος (ο αριθμός των ζώων που φροντίζουμε ξεπερνά τα 200, εμείς οι 4 άνθρωποι).

Όλη αυτή η κατάσταση είναι πλέον μονόδρομος για εμάς, που όσο και να θέλουμε να βοηθήσουμε αυτά τα πλάσματα δυστυχώς αν δεν αλλάξει κάτι, θα πρέπει να παύσουμε κι εμείς να υπάρχουμε, κάτι που σημαίνει και το αβέβαιο μέλλον τους.

θέλουμε η φωνή μας να δώσει βήμα σ’ αυτά τα πλάσματα να αποκτήσουν δικαίωμα στην ζωή.

Θέλουμε να εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος ορίζει ξεκάθαρα τις αρμοδιότητες του δήμου ούτως ώστε να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας και με την βοήθεια που μας αρμόζει, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Πηγή: maxitis.gr