Κλειστό γήπεδο μπάσκετ μετακομίζει από την Αττική στα Ιωάννινα

Ενα μεγαλεπήβολο σχέδιο που ανάλογο δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα

Ενα μεγαλεπήβολο σχέδιο που ανάλογο δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα

Ενα από τα γήπεδα του 2004 ετοιμάζεται για ένα… διαφορετικό ταξίδι.

Συναρμολογήθηκε το 2003, για να χρησιμοποιηθεί στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Για κάποια χρόνια χρησιμοποιήθηκε είτε ως έδρα του Πανιωνίου, είτε ως έδρα της ΑΕΚ, είτε ως έδρα των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το κλειστό του Ελληνικού ήταν ένα στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έμεινε αναξιοποίητο και ουσιαστικά παρατημένο στη μοίρα του. Τώρα, αυτό το πανέμορφο γήπεδο ετοιμάζεται να “αναστηθεί”, όχι όμως στην παραλιακή της Αττικής, αλλά στα Γιάννενα στα οποία θα μεταφερθεί.

Διαβάστε επίσης  Μαθητές από την Αλεξάνδρεια επιτέθηκαν σε αστυνομικούς σε σχολική εκδρομή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, γνωστοποίησε την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, να παραχωρηθεί το προκατασκευασμένο κλειστό γυμναστήριο από το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού είτε στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, είτε στα Καρδαμίτσια και όχι στον Βοτανικό όπου αναμενόταν να χτιστεί το νέο γήπεδο των Ιωαννίνων. Το κόσμος της μετακόμισης θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό της ανέγερσης νέου κλειστού, γι’ αυτό και οι εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούν να ολοκληρώσουν άμεσα την διαδικασία.