Πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν την Παναγία “Φοβερά Προστασία” στους Αμπελόκηπους (ΦΩΤΟ)

eikona

Η θαυματουργή Εικόνα βρίσκεται από χθες στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα

Η θαυματουργή Εικόνα βρίσκεται από χθες στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα

Συνεχίζεται μαζικά η προσέλευση των πιστών για την προσκύνηση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, «Η Φοβερά Προστασία», που ήρθε στον Άγιο Παντελεήμονα Αμπελοκήπων, από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Η άφιξη της ιεράς εικόνας έγινε με κάθε επισημότητα το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, πλήθους ιερέων και μοναχών, αλλά και αρκετού κόσμου, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε. Το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και κλιμάκιο από την περιφέρεια.

Στον πανηγυρικό εσπερινό που ακολούθησε, παραβρέθηκε ακόμα περισσότερος κόσμος, όπως και στη σημερινή αρχιερατική θεία λειτουργία. Η Παναγία «Φοβερά Προστασία» θα παραμείνει στον Άγιο Παντελεήμονα (Φιλιππουπόλεως 20, Αμπελόκηποι) μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου. Όλα τα απογεύματα (17:30) θα πραγματοποιείται εσπερινός και παράκληση της Παναγίας «Φοβερά Προστασία». Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου (21:00) θα
τελεστεί αγρυπνία.

Η ονομασία της

Η Θεοτόκος μας προστατεύει από κάθε «Ορατή και αόρατη επιβουλή» του Σατανά, κάτι που εξηγεί την ονομασία αυτήν. Συγκεκριμένα, πάντως, για τη θαυματουργή εικόνα της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, υπάρχει το ακόλουθο περιστατικό: σε μια επιδρομή πειρατών, οι μοναχοί βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση και κατέφυγαν στην Παναγία. Μπροστά στην εικόνα αυτή με θέρμη παρακάλεσαν για την προστασία τους. Η Παναγία τότε κατέστησε τη Μονή «αόρατη» στα μάτια των επιδρομέων, ενώ στη συνέχεια διασκορπίστηκαν και έφυγαν άπρακτοι από το χώρο του μοναστηριού αλλά και από όλο το Περιβόλι της Παναγίας. Όλοι μίλησαν τότε για παρέμβαση της Παναγίας. Η εικόνα της Παναγίας έκτοτε ονομάστηκε Φοβερά Προστασία.

eikona
eikona
eikona
eikona
eikona
eikona