Σήμερα ξεκινάει το 48ο Rally Sprint Θερμαϊκού στο Ωραιόκαστρο

Το διήμερο αγωνιστικό κομμάτι ξεκινάει σήμερα το πρωί.

Το διήμερο αγωνιστικό κομμάτι ξεκινάει σήμερα το πρωί

Πόλο έλξης για πολίτες κάθε ηλικίας αναμένεται να αποτελέσει το 48ο Rally Sprint Θερμαϊκού, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού διοργανώνεται με επίκεντρο τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Η διοργάνωση, που αναμένεται να λάβει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης γιορτής, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου.

Το 48ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού οργανώνεται από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ.) με την υποστήριξη του δήμου Ωραιοκάστρου και τοπικών φορέων.

Πανηγυρική εκκίνηση στην καρδιά του Ωραιοκάστρου

Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην καρδιά του Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Δημοκρατίας, παρουσία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, όπως έγινε γνωστό από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν ο τεχνικός και ο διοικητικός έλεγχος του αγώνα στον χώρο του Κονταξοπούλειου δημοτικού γυμναστηρίου. Το Κονταξοπούλειο, εξάλλου, θα αποτελέσει και το οργανωτικό κέντρο του αγώνα.

Το αγωνιστικό σκέλος

Το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης θα αρχίσει στις 9.20 το πρωί της Κυριακής, όταν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν από τον χώρο του Κονταξοπούλειου κινούμενα προς την ειδική διαδρομή του αγώνα.

Διαβάστε επίσης  25η Μαρτίου: Τιμήθηκε με λαμπρότητα η επέτειος στο δήμο Ωραιοκάστρου (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στον αγώνα θα δώσουν δυναμικό «παρών» 23 πληρώματα. Οι οδηγοί θα ακολουθήσουν μια διαδρομή περίπου 10,5 χιλιομέτρων, την οποία μάλιστα θα επαναλάβουν τρεις φορές.

Η αφετηρία της αγωνιστικής διαδρομής βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν από τον Μονόλοφο. Οι οδηγοί θα περάσουν στη συνέχεια έξω από το Μελισσοχώρι και θα τερματίσουν πριν από την είσοδο του Ωραιοκάστρου. Η επιστροφή των πρώτων αυτοκινήτων υπολογίζεται λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι στον χώρο του Κονταξοπούλειου δημοτικού γυμναστηρίου.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού διεξάγεται με επίκεντρο τον δήμο Ωραιοκάστρου. Στα λίγο παραπάνω από δέκα χιλιόμετρα της συναρπαστικής διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες οδηγοί αναδεικνύονται οι ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, σημειώνοντας ότι σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να βάλει το Ωραιόκαστρο στον χάρτη μεγάλων διοργανώσεων.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Η λεωφόρος Δημοκρατίας θα μείνει κλειστή στο τμήμα της από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι και την Κομνηνών.

2. Θα απαγορευθεί η στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος της λεωφόρου Δημοκρατίας στο τμήμα της από το ύψος της Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και την οδό Ποσειδώνος.