«Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου Κωνσταντίνος Θεοφάνης» στο Δήμο Δέλτα

Ονοματοθεσία στο Συν.Κέντρο Σίνδου

Ονοματοθεσία στο Συν.Κέντρο Σίνδου

Την ονοματοθεσία του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου σε «Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου Κωνσταντίνος Θεοφάνης» ενέκρινε χθες ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου της Σίνδου.

Στην εισήγησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Τσουμπάρης αναφέρθηκε στον «πρώτο Δήμαρχο Σίνδου, Κωνσταντίνο Θεοφάνη – ή αλλιώς, τον δικό μας, τον ‘‘Κωστάκη τον γιατρό’’» και στην προσφορά του στην τοπική κοινωνία».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσουμπάρης, ο Κωνσταντίνος Θεοφάνης ήταν ένας καταξιωμένος ιατρός καρδιολόγος, που ασκούσε το λειτούργημα του με υπευθυνότητα και αυτοθυσία. Η παρουσία του ενέπνεε σιγουριά και ασφάλεια στους κατοίκους της Σίνδου από τα τέλη του ’70, και γνώριζαν πως σε κάθε κάθε ασθένεια και δυσκολία, μπορούσαν ανά πάσα ώρα και στιγμή να απευθυνθούν στον «Κωστάκη το γιατρό». Κι αυτός θα ήταν πάντα εκεί, έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη. Ακόμα και όταν απέκτησε ο ίδιος προβλήματα υγείας, το τελευταίο διάστημα πριν το θάνατό του, δεν σταμάτησε ποτέ να είναι γιατρός, να επισκέπτεται το ιατρείο του και να παρακολουθεί τους ασθενείς του ως το τέλος.

Διαβάστε επίσης  Δήμος Αλεξάνδρειας: Οριστικά δήμαρχος ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Ο Κ. Θεοφάνης όμως δεν αρκέστηκε στις υπηρεσίες που προσέφερε στον τόπο του ως ιατρός. Tο 1986 εκλέχτηκε πρώτος κοινοτικός σύμβουλος και ήρθε σε άμεση επαφή με τα προβλήματα του τόπου. Όταν το καλοκαίρι του 1989 η Σίνδος αναβαθμίστηκε σε δήμο, ο Θεοφάνης κάτω από την πίεση των προβλημάτων διεκδίκησε το αξίωμα του Δημάρχου και τα κατάφερε. Κέρδισε την εκλογική αναμέτρηση και έγινε ο πρώτος δήμαρχος της Σίνδου, κρίνοντας μάλιστα την ενασχόλησή του με τα κοινά ως εξίσου σημαντική με το λειτούργημα του ιατρού. Ήταν ένας οξυδερκής και συνάμα ρομαντικός πολιτικός, που με αδιάκοπη πίστη στις αρχές και τις αξίες του, προσέφερε ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία.

«Είχα την τύχη να γνωρίσω τον γιατρό και Δήμαρχο Κωνσταντίνο Θεοφάνη στα πρώτα βήματα της ενασχόλησής μου με τα κοινά. Η προσφορά του ήταν ανιδιοτελής και άφησε θετικό αποτύπωμα στη Σίνδο. Θεωρώ ότι τέτοιες πράξεις, όπως η σημερινή, τιμούν το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δείχνουν ότι αναγνωρίζουμε σήμερα όσα πρόσφεραν οι προκάτοχοί μας που κάθισαν σε αυτά τα έδρανα» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.