Αυτό είναι το βαγόνι νέας γενιάς του αυτόματου Μετρό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου το επισκέπτεται καθημερινά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης Πρώτη στάση του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι η Διεθνής Εκθεση… Εκεί ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να επιβιβαστεί στο πρώτο βαγόνι νέας γενιάς του αυτόματου Μετρό Θεσσαλονίκης. Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι και πρόπερσι οι διοργανώσεις της ΔΕΘ είχαν φιλοξενήσει βαγόνια των Μετρό της Κοπεγχάγης (ίδιου τύπου με […]

Πλήθος κόσμου το επισκέπτεται καθημερινά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

Πρώτη στάση του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι η Διεθνής Εκθεση… Εκεί ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να επιβιβαστεί στο πρώτο βαγόνι νέας γενιάς του αυτόματου Μετρό Θεσσαλονίκης.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι και πρόπερσι οι διοργανώσεις της ΔΕΘ είχαν φιλοξενήσει βαγόνια των Μετρό της Κοπεγχάγης (ίδιου τύπου με της Θεσσαλονίκης) και της Αθήνας αντίστοιχα. Οι συρμοί εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει βάσει προγράμματος η δοκιμαστική λειτουργία του μέσου σταθερής τροχιάς της πόλης.

Καθημερινά, πλήθος κόσμου το επισκέπτεται ώστε να δει από κοντά πως θα είναι οι συρμοί ενώ ξεχωριστή ενημέρωση γίνεται για τα παιδιά. Μάλιστα χθες, παρουσιάστηκε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, με τίτλο «Το Μετρό στην πόλη μας», ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης και το οποίο, στη συνέχεια, θα διδαχτεί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της πόλης. «Είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, που φέρνει τους μαθητές της Θεσσαλονίκης κοντά στην ιδέα του Μετρό. Τι είναι, πώς κατασκευάζεται και πώς λειτουργεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

Παράλληλα, το πρώτο διήμερο της ΔΕΘ (8-9/09) ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τρεις σταθμούς του Μετρό, τον σταθμό Συντριβανίου, δίπλα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον σταθμό της Παπάφη, στην οδό Κων. Καραμανλή και τον τερματικό σταθμό στην περιοχή της Πυλαίας. Ετσι, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν τις σήραγγες, τις αποβάθρες και να να συνειδητοποιήσουν πως το έργο προχωράει.