Αναβίωσε το παραδοσιακό καρναβάλι στον Ασκό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Την παρέλαση άνοιξε άρμα με το… καράβι των προσφύγων που τους έφερε στην Ελλάδα  Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Επειτα περίπου από μία δεκαετία απουσίας, το καρναβάλι Ασκού επέστρεψε δυναμικά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα στην πλατεία του χωριού για να παρακολουθήσει την αναβίωση του […]

Την παρέλαση άνοιξε άρμα με το… καράβι των προσφύγων που τους έφερε στην Ελλάδα

 

Επειτα περίπου από μία δεκαετία απουσίας, το καρναβάλι Ασκού επέστρεψε δυναμικά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα στην πλατεία του χωριού για να παρακολουθήσει την αναβίωση του παραδοσιακού γάμου αλλά και την παρέλαση των αρμάτων (11 άρματα και 3 πεζοπόρα τμήματα).

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, όταν την παρέλαση «άνοιξε» άρμα – καράβι, με το οποίο οι πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Ακολούθησαν φυσικά και άλλα άρματα, εμπνευσμένα από την επικαιρότητα, όπως το Surviror, το Master Chef, τον ΣΥΡΙΖΑ κτλ.

Κέφι, χορός, μουσική και άφθονο κρασί ξεσήκωσαν τον κόσμο, που ξεφάντωσε με την ψυχή του και απόλαυσε την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, που όπως αποδείχθηκε, τους έλειψε, όλα αυτά τα χρόνια.

Να σημειώσουμε πως το καρναβάλι Ασκού γνώρισε στο παρελθόν μεγάλη επιτυχία και κυρίως τις δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80.

Το καρναβάλι του Ασκού 2018, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Σοχού και της τοπικής Κοινότητας Ασκού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενωση Ασκού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυδενδρίου Ασκού «Ο ΦΑΡΟΣ».

Αύριο (19/02), Καθαρά Δευτέρα, ο Ασκός θα γιορτάσει τα κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποκριάτικο πάρτι από τις 11 το πρωί.