Η 3η γιορτή Καρυδιού στο Παγονέρι Δράμας (ΦΩΤΟ)

Αγώνας δρόμου, ομιλίες και παραδοσιακό γλέντι με τοπικά εδέσματα Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο Παγονέρι Δράμας η 3η γιορτή καρυδιού, την οποία διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου, με τη συμμετοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων καθώς […]

Αγώνας δρόμου, ομιλίες και παραδοσιακό γλέντι με τοπικά εδέσματα

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο Παγονέρι Δράμας η 3η γιορτή καρυδιού, την οποία διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου, με τη συμμετοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.


Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων καθώς και ομιλίες με θέμα την καρυδιά από τον Αναστάσιο Τσιτλακίδη (Δασολόγο – Δασάρχη Κ. Νευροκοπίου) και τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη (Ιδρυτή του Πελίτι).

Διαβάστε επίσης  Γιορτή σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου: Σε ποιους να δώσετε ευχές


Φυσικά ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι, με μουσική, χορό και τοπικά εδέσματα φτιαγμένα με καρύδι από τις γυναίκες του χωριού.


Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αγώνας δρόμου βουνού 10 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε σε χωμάτινο έδαφος, με τον τίτλο «Δρόμος Καρυδιού 2018», ενώ πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Κ. Νευροκοπίου.




Φωτό: Δημήτρης Μυλωθρίδης (Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας)