Ηχηρό μήνυμα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (ΦΩΤΟ)

Στοχευμένες δράσεις από το δήμο Νεάπολης-Συκεών Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στη βία κατά των γυναικών βροντοφωνάζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συμμετέχοντας δυναμικά, με ουσιαστικές δράσεις-παρεμβάσεις, στην καμπάνια για την εξάλειψή της, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση όλων των πολιτών, με […]

Στοχευμένες δράσεις από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στη βία κατά των γυναικών βροντοφωνάζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συμμετέχοντας δυναμικά, με ουσιαστικές δράσεις-παρεμβάσεις, στην καμπάνια για την εξάλειψή της, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση όλων των πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).
Με το ξεκάθαρο μήνυμα «Μίλα… Μη φοβάσαι! Δεν είσαι η μόνη. Δεν είσαι μόνη», θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, στις 7 μ.μ., στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19), ειδική εκδήλωση με στόχο την ενίσχυση του προβληματισμού γύρω από το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα που δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, δίνοντας δύναμη σε όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να ξεπεράσουν το φόβο και να σπάσουν τη σιωπή τους και να απευθυνθούν στους αρμόδιους φορείς για να ζητήσουν στήριξη, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα Ανδρέου (εισαγγελέας), η Ασημίνα Γκοντόλια (αστυνομικός), η Ρωξάνη Κοστατζίκη (δικηγόρος) και η Ανθή Αργυρούδη (ψυχολόγος), ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με επιπλέον αφορμή τη δημόσια διαβούλευση για την «Κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας».

Δίπλα σε κάθε γυναίκα…
Προχθές, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, είχε προηγηθεί στοχευμένη «εξόρμηση» ομάδας ειδικών επιστημόνων από αρμόδιους φορείς της πόλης, οι οποίοι «στρατοπέδευσαν» από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, έξω από το δημοτικό κατάστημα (Ελ. Βενιζέλου 125), όπου ήρθαν σε επαφή με πολίτες του δήμου, συνομίλησαν μαζί τους, τους ενημέρωσαν και τους διένειμαν ενημερωτικό υλικό για ζητήματα ενδοοικογενειακής αλλά και άλλων μορφών βίας και κακοποίησης που υφίστανται οι γυναίκες.
Η συγκεκριμένη εκστρατεία διοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των και των παιδιών τους των δήμων Θεσσαλονίκης και Κορδελιού-Ευόσμου, και με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Όπως εξηγεί η Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος, ψυχολόγος- αναπλ. προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Εργασίας και Ισότητας δήμου Νεάπολης-Συκεών, «δυστυχώς η βία κατά των γυναικών -σωματική και λεκτική-– συνεχίζει να είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα της κοινωνίας μας το οποίο συχνά υποτιμάται και αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα. Συχνά, ακόμα και οι ίδιες οι γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συμβαίνει και ακόμα περισσότερο να ζητήσουν κατάλληλη βοήθεια». «Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα στην πόλη μας υπάρχουν εξειδικευμένες δομές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους όταν θελήσουν να σπάσουν τον κύκλο της βίας και της σιωπής» σημειώνει, ενώ υπογραμμίζει ότι «οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών μπορούν να βοηθήσουν κάθε γυναίκα που θέλει να αποκτήσει επαφή με τους ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και να την υποστηρίξουν στα πρώτα της δύσκολα βήματα».