Ξεκίνησαν τα «Φθινοπωρινά Θεατρικά Ταξίδια» στην Επανομή

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στην εναρκτήρια παράσταση Με επιτυχία και υπό τα βλέμματα ενός μεγάλου αριθμού θεατρόφιλων πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκ των πέντε παραστάσεων της δράσης «Φθινοπωρινά Θεατρικά Ταξίδια» του Δήμου Θερμαϊκού. Μια δράση που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Δήμο, σε συνεργασία με το ΔΗΠΠΑΚΥΘ και τη ΔΚ Επανομής και χάρη στην […]

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στην εναρκτήρια παράσταση

Με επιτυχία και υπό τα βλέμματα ενός μεγάλου αριθμού θεατρόφιλων πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκ των πέντε παραστάσεων της δράσης «Φθινοπωρινά Θεατρικά Ταξίδια» του Δήμου Θερμαϊκού. Μια δράση που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Δήμο, σε συνεργασία με το ΔΗΠΠΑΚΥΘ και τη ΔΚ Επανομής και χάρη στην πολύτιμη συμβολή όλων των μελών της Επιτροπής Θεάτρου Επανομής.

Ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής πλημμύρισε με κόσμο το απόγευμα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, που έσπευσε να απολαύσει το κύκνειο άσμα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα και κωμωδιογράφου Μολιέρου, «Κατά Φαντασίαν Ασθενής». Η παράσταση παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Νέλλυς Δελή, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο σε ένα τεσσάρων ακόμα στάσεων μαγικό ταξίδι στο φανταστικό κόσμο του θεάτρου.

Οι θεατές, αντί εισιτηρίου, καλούνται να ενισχύσουν τη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θερμαϊκού και τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, προσφέροντας συσκευασμένα τρόφιμα ή είδη υγιεινής, προβάλλοντας ένα κοινωνικό πρόσωπο στήριξης και αλληλεγγύης.

Το επόμενο θεατρικό ραντεβού έχει δοθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, με την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου «ΘΕΑΤΡΟκίνηση» να μας προσκαλεί στην παρουσίαση τριών ελληνικών μονόπρακτων, που αφηγούνται τα «Όλα του Γάμου Δύσκολα», σε σκηνοθεσία Αγγελικής Φουντούκη.

Μια φαρσοκωμωδία ηθών, σε έμμετρο χιουμοριστικό ρόλο, εμπνευσμένο από την αιώνια ελληνική πραγματικότητα, όπου ο Αναπαραδιάδης, νεαρός δικηγόρος της Αθήνας, καταδιώκεται από τον Σπαθάδη, ενωματάρχη και φοροεισπράκτορα, επειδή οφείλει το φόρο επιτηδεύματος. Καταφέρνει να διαφύγει, καταφεύγοντας κρυφά στο σπίτι της Αθηναίας γεροντοκόρης, Μελπομένης. Για κακή του τύχη, στο σπίτι καταφθάνει ο Σπαθάδης, που είναι ο αδελφός της Μελπομένης. Μπροστά στον κίνδυνο της σύλληψης και της προσωπικής του κράτησης, ο Αναπαραδιάδης δέχεται να παντρευτεί τη Μελπομένη, με αντάλλαγμα την εξόφληση του χρέους του.