Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στην 14η Παγκρήτια Έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Άρωμα και γεύσεις Κρήτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 14η έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση & τοπικές γεύσεις Ελλάδας», στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ.  

Μικροί παραγωγοί με τεχνογνωσία, μεράκι και όραμα, παρουσιάζουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης, αγνά προϊόντα της Κρήτης και όχι μόνο.  Ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα σε χαμηλές τιμές, αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις της Κρήτης.  

Τσι…καμινάδας γεύσεις

Ο Γιώργος Κωστάκης, από τον Αποκόρωνα Χανίων είναι παραγωγός κρητικών παραδοσιακών καπνιστών προϊόντων. Στην επιχείρηση του απασχολούνται τρία άτομα και δραστηριοποιείται εδώ και επτάμισι χρόνια στην καπνιστά προϊόντα.  Καπνιστό απάκι χωρίς συντηρητικά αλλά και λουκάνικα και σύγκλινο είναι μερικά από τα προϊόντα που κόσμος ζητάει στο τραπέζι του .

Μέλι με παράδοση από το 1932

Ο Ρωμανάκης Ανδρέας είναι από τα Βορίζια Ηρακλείου, στους πρόποδες του Ψηλορείτη και παράγει Κρητικό μέλι. Στην επιχείρηση απασχολούνται οκτώ ως δέκα άτομα. Ο ίδιος μας προτείνει το μέλι του Βοριζανού βουνού με  πεύκο, θυμάρι και άγρια βότανα.

Τυροκομικά προϊόντα από τα Περιβολάκια Κισσάμου. 

Ο Μιχάλης Παπαγιανάκης είναι από τα Περβολάκια Κισσάμου και μαζί με τον αδελφό του δραστηριοποιείται από το 1979 στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων. Στην οικογενειακή τους επιχείρηση απασχολούνται οκτώ άτομα. Κλασική γραβιέρα της Κρήτης, κεφαλοτύρι, γραβιέρα από κατσικίσιο γάλα, γαλομυζήθρα, γραβιέρα με θυμάρι και φυσικά η φημισμένη στάκα, είναι μερικές από τις πολλές γεύσεις που μας παρουσιάζει ο κ. Παπαγιανάκης.  

Διαβάστε επίσης  "Η Γιορτή του Παραγωγού" στο σύγχρονο παντοπωλείο Olicatessen

Ρακή και κρασί. Μια τέχνη που περνάει από τον πατέρα στο γιο.  

Ο Ανδρέας Μαρτσάκης είναι από Χανιά και δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού.  Στην οικογενειακή τους επιχείρηση, το καζάνι το είχε ο παππούς του, μετά ο πατέρα του, και σήμερα το λειτουργεί ο ίδιος, ενώ το οινοποιείο το δημιούργησε ο ίδιος,  Το Χανιώτικο κόκκινο κρασί από Ρωμέικο σταφύλι είναι το πρώτο κρασί που υπάρχει. 

Λικέρ ροδιού με Spitiko Meraki

Ο Παραγιουδάκης Ζαχαρίας μας φέρνει από το Πέραμα Ρεθύμνου, διάφορες γεύσης με βάση την τσικουδιά. Λικέρ με τσικουδιά Κρήτης και χυμό ροδιού, τσικουδιά με κίτρο, ρακόμελο είναι μόνο κάποιες από τις γεύσεις που παρουσιάζει ο κ Παραγιουδάκης στο περίπτερο 12 της 14η έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση & τοπικές γεύσεις Ελλάδας» στη ΔΕΘ. 

Παράλληλα με το εμπορικό της μέρος, η έκθεση αποτελεί ένα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ όλων όσων υπηρετούν τον λαϊκό πολιτισμό των ιδιαιτέρων περιοχών της χώρας μας και δραστηριοποιούνται στη συμπρωτεύουσα.

Πολιτιστικά σωματεία από Κρήτη, Μακεδονία, Πόντο, Τραπεζούντα, Θράκη, Ήπειρο, Χαλκιδική, Καππαδοκία, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Αϊβαλί, Μικρά Ασία, Φλώρινα, Σέρρες, Κιλκίς, Νιγρίτα, Θεσσαλία, Νάξο, Ημαθία και άλλες περιοχές, παρουσιάζουν τα χορευτικά και μουσικά τους συγκροτήματα σ’ ένα καθημερινό πλούσιο πρόγραμμα που αποτελεί πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες, δίνοντας χρώμα και δημιουργώντας θετικά αισθήματα για όλους.

Η έκθεση θα λειτουργεί ως και τις 12 Μαΐου 2019. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό, με δωρεάν πάρκινγκ για όλους.