Επιτυχημένος ο 8ος αγώνας Akrolithos Paggaio Trail Run

Οι Σουγιολτζόγλου και Τζάκης οι νικητές του ορεινού τρεξίματος Σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, με απίστευτες ορεινές διαδρομές πραγματοποιήθηκε γι’ ακόμη μία χρονιά την Κυριακή, ο 8ος αγώνας ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Akrolithos Paggaio Trail Run, απόστασης 27 χλμ. και 1800 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά, που κατά 90% ήταν σε ορεινά μονοπάτια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε […]

Οι Σουγιολτζόγλου και Τζάκης οι νικητές του ορεινού τρεξίματος

Σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, με απίστευτες ορεινές διαδρομές πραγματοποιήθηκε γι’ ακόμη μία χρονιά την Κυριακή, ο 8ος αγώνας ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Akrolithos Paggaio Trail Run, απόστασης 27 χλμ. και 1800 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά, που κατά 90% ήταν σε ορεινά μονοπάτια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας, με την ονομασία Akrolithos Paggaio Trail Race, απόστασης 10 χλμ, για λιγότερο έμπειρους δρομείς ορεινού τρεξίματος.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300, ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στο χωριό Αυλή. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας, με τον Δήμο Παγγαίου. Χορηγός και φέτος ήταν ο Akrolithos. Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και ο Αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης.

Οι νικητές
Νικητής στα 27 χιλιόμετρα αναδείχθηκε ο Σερραίος Μιχάλης Σουγιολτζόγλου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαυρίδης και στην τρίτη ο Καραμανώλης ενώ πρώτη από τις γυναίκες, αναδείχθηκε η Κατερίνα Κόσκα.

Στα 10 χιλιόμετρα νικητής ήταν ο Τζάκης, δεύτερος τερμάτισε ο Νικολαϊδης και τρίτος ο Τσάνης ενώ από τις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Μιλένα Βέλκοβα.

Διαβάστε επίσης  Η Ολυμπιακή Φλόγα στην σκιά του Παγγαίου Ορους (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
Η κορυφή του Παγγαίου, Πιλάφ Τεπέ

Λίγα λόγια για τον αγώνα
Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική ορεινή διαδρομή, ανάμεσα σε καστανιές, πεύκα και πανύψηλες οξιές. Φτάνοντας στα αλπικά κομμάτια αντίκρισαν την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα, και δροσίστηκαν από τα κρυστάλλινα νερά από τα πολλά ρυάκια που συνάντησαν κατά μήκος της διαδρομής.

Τα πεντακάθαρα μονοπάτια, οι πολλές συμμετοχές, το υψηλό επίπεδο των αθλητών και αθλητριών και η ομορφιά του βουνού έχουν κατατάξει το PAGGAIO TRAIL RUN σε έναν από τους καλύτερους αγώνες trail της χώρας με φανατικούς φίλους που δίνουν κάθε χρόνο το παρών.
Αθλητές, διοργανωτές και κόσμος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι φωτογραφίες και το βίντεο της ανάρτησης είναι από το σημείο που βρίσκεται η κορυφή του Παγγαίου, στο σημείο που παλιά βρισκόταν το χιονοδρομικό κέντρο.




Βίντεο και Φωτό: Δημήτρης Μυλωθρίδης (Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας)