Εύκολη ανακούφιση για τσίμπημα κουνουπιού

κουνούπια Σέρρες κορονοϊός

Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι Καλοκαίρι και είναι η τιμητική του κουνουπιού! Στα συμπτώματα του τσιμπήματοςτου, περιλαμβάνονται η φαγούρα, το πρήξιμο, τα δερματικά εξανθήματα, ή και λοιμώξεις, αν το κουνούπι ήταν μολυσμένο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τσιμπήματα κουνουπιών έχουν οδηγήσει και στο θάνατο, καθώς συνδέονται με ασθένειες όπως η ελονοσία ή ο δάγκειος […]

Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Καλοκαίρι και είναι η τιμητική του κουνουπιού! Στα συμπτώματα του τσιμπήματοςτου, περιλαμβάνονται η φαγούρα, το πρήξιμο, τα δερματικά εξανθήματα, ή και λοιμώξεις, αν το κουνούπι ήταν μολυσμένο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τσιμπήματα κουνουπιών έχουν οδηγήσει και στο θάνατο, καθώς συνδέονται με ασθένειες όπως η ελονοσία ή ο δάγκειος πυρετός. Στις ευρωπαϊκές χώρες συνήθως δεν σημειώνονται ακραία περιστατικά λόγω κουνουπιών, αλλά απλά τσιμπήματα που μπορούν εύκολα να ανακουφιστούν με απλά σπιτικά υλικά.

Λεμόνι
Ο χυμός από λεμόνι, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αναισθητικές του ιδιότητες, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ενόχληση μετά από τσίμπημα κουνουπιού. Για να ανακουφιστείτε άμεσα από τη φαγούρα, κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και με την εσωτερική πλευρά τρίψτε την περιοχή με το τσίμπημα. Μπορείτε επίσης, να τρίψετε και το φλοιό του λεμονιού στο δέρμα σας.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα, μπορεί να απαλύνει τη φαγούρα και το πρήξιμο, που προκαλείται από το τσίμπημα.
Είναι αλκαλική σε οξύτητα, δηλαδή εξισορροπεί το Ph του δέρματος και κατά συνέπεια ανακουφίζει.
Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μέσα σε ένα ποτήρι νερό και με ένα βαμβάκι βρέξτε την περιοχή με το οίδημα. Αφήστε το μέχρι και 20 λεπτά και τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή.

Πηγή: www.valueforlife.gr