Η ολική μεταμόρφωση της αθηναϊκής Ριβιέρας

Η ολική μεταμόρφωση της αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter
7

Νέος «αέρας» πνέει το τελευταίο διάστημα κατά μήκος της αθηναϊκής Ριβιέρας, αφού έχουν προγραμματιστεί σημαντικά έργα και πρότζεκτ τα οποία αναμένεται όχι μόνο να την αναμορφώσουν αλλά και να την απογειώσουν, μετατρέποντάς την σε βασικό ορμητήριο του επενδυτικού τουρισμού.


Πρόκειται για αξιοποιήσεις εκτάσεων, κτιρίων και περιοχών, στρατηγικές παρεμβάσεις και επιχειρηματικά σχέδια που έχουν σκοπό να αναζωογονήσουν την περιοχή και να συμβάλουν στην τόνωση της πόλης, αυξάνοντας την ανταγωνιστική θέση της Αθήνας στη διεθνή τουριστική αγορά.


«Τα νότια προάστια της Αττικής, ιδιαίτερα η Γλυφάδα, η Βούλα και η Βουλιαγμένη, αποτελούν το μήλον της έριδος τόσο για τους εγχώριους αγοραστές όσο και για τους ξένους, αφού δεν είναι λίγοι οι Σύριοι και οι Αιγύπτιοι κατασκευαστές που αναζητούν διαμερίσματα προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη χρυσή βίζα ως μια μορφή επένδυσης για το μέλλον. Επίσης, γνωρίζουν ότι οι τιμές σε σύγκριση με το 2009 έχουν υποχωρήσει κατά 40%-45 % στη Γλυφάδα και στη Βούλα, ενώ σε σχέση με τα βόρεια προάστια, οι τιμές δείχνουν μια γενικότερη ανθεκτικότητα (-46%, -50%)», επισημαίνει στη LiFO ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών Θέμης Μπάκας.

Το 80% των ξένων που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητο επιλέγουν τις περιοχές της αθηναϊκής Ριβιέρας τόσο λόγω των έργων που ανακοινώνονται και θα προκαλέσουν την ανατίμηση των αξιών στην περιοχή όσο και λόγω της εγγύτητας σε παραλίες, δεκάδες οργανωμένες πλαζ αλλά και πολλές ελεύθερες παραλίες.


Και συμπληρώνει: «Την ίδια στιγμή, στη Βουλιαγμένη και στο Καβούρι, όπου βρίσκονται τα ακριβότερα σπίτια της αθηναϊκής Ριβιέρας, η ζήτηση, ειδικά από ξένους που θέλουν να αποκτήσουν άδεια διαμονής στη χώρα μας μέσω της αγοράς ακινήτου, αυξάνεται συνεχώς. Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες που ακούν για σημαντικές επεμβάσεις στην περιοχή, π.χ. στο Ελληνικό και στο Φάληρο, λόγω της ανάπλασης, έχουν αρχίσει ήδη να ανεβάζουν δειλά-δειλά τις τιμές των προς πώληση ακινήτων.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 80% των ξένων που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητο επιλέγουν τις περιοχές της αθηναϊκής Ριβιέρας τόσο λόγω των έργων που ανακοινώνονται και θα προκαλέσουν την ανατίμηση των αξιών στην περιοχή όσο και λόγω της εγγύτητας σε παραλίες, δεκάδες οργανωμένες πλαζ αλλά και πολλές ελεύθερες παραλίες, που ξεκινούν από τα νότια προάστια της Αθήνας και φτάνουν ως το ακρωτήριο του Σουνίου, που συνθέτουν ένα σκηνικό πραγματικά εντυπωσιακό. Ας μην ξεχνάμε ότι η αθηναϊκή Ριβιέρα απέχει 30 μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.


Τέλος, μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφεται από ευκατάστατους Άραβες, Τούρκους, με μικρότερη συχνότητα, αλλά και από Κινέζους, που ως επί το πλείστον έχουν πολύ μικρότερο budget και κάνουν πολλά παζάρια. Να θυμίσουμε ότι οι Κινέζοι ενδιαφερόμενοι σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται οι ίδιοι ως επενδυτές-αγοραστές του ακινήτου, αλλά στη πορεία μετατρέπονται σε διαμεσολαβητές φίλων τους ή/και πελατών τους».

Η ολική μεταμόρφωση της αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter
Μια νέα εποχή ξεκίνησε στον θρυλικό Αστέρα Βουλιαγμένης. Με νέα επωνυμία, "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", το ανακαινισμένο υπερπολυτελές συγκρότημα διαθέτει 303 δωμάτια, σουίτες και bungalows, εστιατόρια, μπαρ, πισίνες (δύο εξωτερικές και μία εσωτερική).


Το εργοτάξιο στην παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας ξεκινά από τα έργα στον Φαληρικό Όρμο και τη διαδικασία ανάπλασής του. Με την ολοκλήρωσή τους τα έργα, που προβλέπουν νέο αυτοκινητόδρομο, υπόγειο κανάλι και δημιουργία του μεγαλύτερου παράκτιου πάρκου, θα δώσουν στην περιοχή μια νέα μορφή μητροπολιτικής εμβέλειας και τουριστικών επενδύσεων, συνδέοντάς την με το γειτονικό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη μαρίνα Φλοίσβου. Ουσιαστικά, ο νέος αυτοκινητόδρομος θα αλλάξει σταδιακά τη φυσιογνωμία της παραλιακής, η πόλη θα συνδεθεί πάλι με το θαλάσσιο αστικό τοπίο, στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων, και το μεγαλύτερο παράκτιο άλσος θα είναι πραγματικότητα.

Επιπλέον, στο παράκτιο μέτωπο ολική θα είναι η μεταμόρφωση της μαρίνας Αλίμου, μίας από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, αφού διαθέτει περισσότερες από 1.000 μόνιμες θέσεις σκαφών. Η εταιρεία "Άκτωρ" εντός των επόμενων ετών θα προχωρήσει στην υλοποίηση επενδύσεων που θα αγγίξουν τα 50 εκατ. ευρώ, ώστε η μαρίνα Αλίμου να εκσυγχρονισθεί και να μετατραπεί σε έναν υψηλού επιπέδου τουριστικό λιμένα. Τα έργα αυτά, πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης και συντήρησης σκαφών, θα αφορούν επιπλέον την αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και της διαμόρφωσης ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία μιας τουριστικής περιοχής με δραστηριότητες αναψυχής, στις οποίες θα περιλαμβάνονται ζώνες πρασίνου και περιπάτου, χώροι εστίασης, καταστήματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία, παιδότοπος αλλά και σημεία υπαίθριων εκδηλώσεων. Μάλιστα, το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει στη χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου, επιφάνειας περίπου 210 στρεμμάτων, χρήσεις που αφορούν τη λειτουργία της μαρίνας (κτίριο διοίκησης, πύργο ελέγχου, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, σούπερ-μάρκετ, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους υγιεινής, γραφεία), χρήσεις αναψυχής και εστίασης, καθώς και αθλητικές και εμπορικές χρήσεις (εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρους αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο, εμπορικά καταστήματα, ναυταθλητισμό, ποδηλατόδρομο, ενυδρείο, ελικοδρόμιο, χώρους στάθμευσης και τοποθεσίες αστικού πρασίνου).


Μια άλλη μεγάλη επένδυση που θα αγγίξει τα 60 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται το προσεχές διάστημα στα ιστορικά Αστέρια της Γλυφάδας, συνολικής έκτασης 285 στρεμμάτων. Το περίφημο ξενοδοχείο, που στο παρελθόν είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες, θα επαναλειτουργήσει και θα μετατραπεί σε υπερπολυτελές αστικό θέρετρο. Εκτός της λειτουργίας πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 400 κλινών, προβλέπεται η ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών με σουίτες και επιπλωμένες βίλες, συγκρότημα spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους, χώρους εστίασης, επαναλειτουργία εστιατορίων, κέντρα διασκέδασης, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως και δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Εκμισθώτρια του ακινήτου είναι η εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. και ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη διαχείρισης η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, με βασικό μέτοχο, σε ποσοστό 80%, την εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας Grivalia Hospitality, και μειοψηφικό μέτοχο, κατά 20% ,τον όμιλο Παπαθεοχάρη.

Η ολική μεταμόρφωση της αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter
Στη δεύτερη φάση των έργων εκτιμάται επίσης πως θα έχει ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση της Astir Beach.


Μια νέα εποχή ξεκίνησε και στον θρυλικό Αστέρα Βουλιαγμένης. Με νέα επωνυμία, "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", το ανακαινισμένο υπερπολυτελές συγκρότημα διαθέτει 303 δωμάτια, σουίτες και bungalows, εστιατόρια, μπαρ, πισίνες (δύο εξωτερικές και μία εσωτερική). Επιπλέον, διαθέτει 3 ιδιωτικές παραλίες, ακαδημία τένις, γήπεδο μπάσκετ και θαλάσσια σπορ, παιδικό κλαμπ, σπα και υδροθεραπεία, στοιχεία που τον καθιστούν έναν διεθνούς βεληνεκούς προορισμό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες του.

Συγκεκριμένα, ανακαινίστηκε πλήρως το ξενοδοχείο Αρίων, που αποτελείται από 101 δωμάτια, εκ των οποίων τα 20 είναι σουίτες. Κατασκευάστηκαν συνεδριακοί χώροι και αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, αναβαθμίστηκαν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι, ο χώρος της πισίνας και οι εξωτερικοί χώροι, ενώ δημιουργήθηκαν εγκαταστάσεις spa διεθνών προδιαγραφών. Επίσης, το ξενοδοχείο Ναυσικά διαθέτει 132 δωμάτια, από τα οποία 22 είναι σουίτες. Οι εσωτερικοί χώροι του και η πισίνα έχουν πλήρως ανακαινιστεί, ενώ έχει δημιουργηθεί bar-restaurant 140 θέσεων δίπλα στην πισίνα.


Στη δεύτερη φάση των έργων εκτιμάται επίσης πως θα έχει ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση της Astir Beach με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, όπως και αναβάθμιση της Astir Marina, ενώ το επενδυτικό πλάνο ολοκληρώνεται με την κατασκευή έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών.


Η επένδυση που θα μεταμορφώσει, όμως, δυναμικά την περιοχή της αθηναϊκής Ριβιέρας είναι εκείνη στο Ελληνικό, ύψους 8 δισ. ευρώ, μια ολιστική αναπτυξιακή επένδυση, η οποία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ παράλληλα θα φέρει έσοδα δισεκατομμυρίων σε φόρους στο κράτος. Κυρίαρχο στοιχείο αυτού του φιλόδοξου σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας, συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.


Αυτό το έργο αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο αστικής ανάπτυξης, το οποίο θα συνδυάζει τη φυσική ομορφιά της περιοχής και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της με κτίρια τοπόσημα μοναδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Επίσης, η παροχή παγκόσμιας εμβέλειας υπηρεσιών και υποδομών θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής.

Η ολική μεταμόρφωση της αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter
Το έργο του Φαληρικού Όρμου, έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην πλήρη μετάλλαξη της εικόνας της περιοχής αλλά και της Αττικής γενικότερα.


Μεταξύ άλλων, προβλέπονται οικιστικές αναπτύξεις, ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές δραστηριότητες, χώροι οικογενειακής απασχόλησης - διασκέδασης, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, κέντρα υγείας και ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι αναψυχής, ένα πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και πλήρης διαμόρφωση της ήδη υπάρχουσας μαρίνας, καθώς και η αναβάθμιση και ανάδειξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου που, μαζί με το πάρκο, θα αποτελέσουν τον μεγαλύτερο πόλο έλξης του έργου.


Το Μητροπολιτικό Πάρκο θα αποτελείται από επτά περιοχές που μεταξύ τους θα έχουν εύκολη πρόσβαση, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Μία από αυτές θα είναι η περιοχή Εργοστασίου Αεροσκαφών, ένα πολιτιστικό σύμβολο και σημαντικός πόλος αναψυχής του Πάρκου, όπου τα ιστορικά υπόστεγα συντήρησης αεροσκαφών θα στεγάσουν, μεταξύ άλλων, και το Μουσείο Αεροπορίας.

Μια άλλη, η περιοχή Αθλητισμού, η οποία θα αποτελεί τον πυρήνα των αθλητικών δραστηριοτήτων του Μητροπολιτικού Πάρκου με πλήθος και ποικιλία αθλητικών εγκαταστάσεων. Εκεί οι δεξαμενές του Κανόε Καγιάκ διαμορφώνονται σε λίμνη, το μεγαλύτερο υδάτινο στοιχείο του πάρκου, και το Πολυδύναμο Κέντρο Πολλαπλών Λειτουργιών και Εκδηλώσεων με τον Πύργο Παρατήρησης που αποτελεί και το τοπόσημο του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Επίσης, θα υπάρχει η περιοχή Ρέματος Τραχώνων για τη Φύση και το Περιβάλλον με τη νέα, ανοιχτή κοίτη του ρέματος και την αίσθηση των παραρεμάτιων και υγροτοπικών τοπίων της Αττικής που θα λειτουργούν ως μέσο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των επισκεπτών.


Ακόμα, η Ολυμπιακή Πλατεία και περιοχή Αστικής Καλλιέργειας, σημείο ανάδειξης της ολυμπιακής κληρονομιάς με τους 5 κύκλους-σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, τις πεζούλες, ισχυρές εικόνες του ελληνικού τοπίου. Μονοπάτια και πεζόδρομοι μέσα από θεματικούς κήπους και μεσογειακά τοπία θα συνδέουν το Μητροπολικό Πάρκο με την παραλία.


Το Πάρκο Γλυπτικής, με το λοφώδες ανάγλυφο και τα μεγάλης κλίμακας γλυπτά, στόχο έχει να γίνει προορισμός έκθεσης γλυπτικής παγκοσμίου φήμης, με έμφαση στους ντόπιους καλλιτέχνες.


Η περιοχή Εκθέσεων Ελληνικού, η πιο ευέλικτη αλλά και η πιο επίπεδη του Πάρκου, θα φιλοξενεί προσωρινές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και χόμπι. Είναι η περιοχή που διατηρεί στον μεγαλύτερο βαθμό την τοπογραφία αλλά και τις μορφές του αεροδρομίου. Τοπόσημο της περιοχής το διατηρητέο κτίριο Σάαρινεν, το οποίο θα μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο. Τέλος, θα δημιουργηθεί το Αττικό Τοπίο, περιοχή που συνδυάζει τη γραμμικότητα του εναπομείναντος διαδρόμου αποπροσγειώσεων με το οικείο ελληνικό τοπίο με δέντρα και θάμνους.

Η ολική μεταμόρφωση της αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter
Το Μητροπολιτικό Πάρκο θα αποτελείται από επτά περιοχές που μεταξύ τους θα έχουν εύκολη πρόσβαση, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.


«Η μικρότερη πτώση στα νότια προάστια καταγράφεται στο Ελληνικό (33%-39%), μια περιοχή που απέκτησε μετρό, διευκολύνοντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά ταυτόχρονα αποτέλεσε και πόλο έλξης όσων είχαν πάντα στραμμένο το βλέμμα στα νότια, αλλά δεν τους βόλευαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το Ελληνικό, συνυφασμένο όλα αυτά τα χρόνια με το παλιό αεροδρόμιο και την ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αποτέλεσε στο παρελθόν σημείο συνάντησης εργαζομένων σε αυτό, κυρίως πιλότων της Ολυμπιακής και αεροσυνοδούς. Επίσης, δεν ήταν λίγοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι της τότε βάσης που είχαν επενδύσει στη γύρω περιοχή.

Το Ελληνικό αλλάζει. Από μια περιοχή που κατά τη λειτουργία του αεροδρομίου δεν αποτελούσε πρώτη επιλογή των ενδιαφερόμενων λόγω του θορύβου από τα αεροσκάφη, διατηρώντας πάντα μια διαφορά -10%, -15 % σε σχέση με τη Γλυφάδα και τη Βούλα, κατάφερε να κλείσει κάπως το άνοιγμα της ψαλίδας μετά τη μεταφορά του αεροδρομίου στο Μαρκόπουλο. Σήμερα, ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει αναβάθμιση της παραλίας, οικιστική ανάπτυξη, υπερ-τοπικό και τοπικό εμπόριο, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής κοινού, αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και κατασκευή νέων χώρων άθλησης, νέο γήπεδο γκολφ, χώρους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ερευνητικά κέντρα. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί ένα από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά Πάρκα Πρασίνου και Αναψυχής στο κόσμο που, συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, θα καλύπτει το 42% της συνολικής επιφάνειας της έκτασης.

Προφανώς, η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου μέσα στο Ελληνικό θα αναβαθμίσει την κτηματαγορά των επαγγελματικών ακινήτων και θα συμβάλει ώστε τα νότια προάστια να γίνουν σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο, διότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει μικρό απόθεμα γραφειακών χώρων. Στον τομέα της κατοικίας, οι τιμές θα επηρεαστούν μετά την κατασκευή των συγκροτημάτων Park Side Residential Development και Μarina Residential Tower, τα οποία θα προσθέσουν σημαντικό απόθεμα στην οικιστική αγορά των νοτίων προαστίων» αναφέρει ο κ. Θέμης Μπάκας.


«Οι ιδιοκτήτες πολλές φορές προσπάθησαν, μετά την οποιαδήποτε δημοσιότητα έχει πάρει κατά καιρούς η έναρξη των εργασιών ανάπλασης του Ελληνικού, να εξαργυρώσουν την υπεραξία που θα προκύψει, αυξάνοντας τις τιμές των ακινήτων κατά 10%-20%. Αυτή η προσπάθεια δεν έχει ευοδωθεί, γεγονός που τους έχει αναγκάσει να προσγειωθούν, πολλές φορές ανώμαλα, όσον αφορά τις δυνατότητες πώλησης.

Σίγουρα, η έναρξη των εργασιών θα πυροδοτήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά δεν θεωρούμε ότι θα δούμε μεγάλες αλλαγές στις τιμές σε σχέση με την ευρύτερη εικόνα. Οι τιμές των ακινήτων θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά, κυρίως σε Ελληνικό, Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Άλιμο, όταν η περιοχή αρχίσει να αποκτά μια πιο ολοκληρωμένη μορφή και τα έργα υλοποιούνται στους χρόνους που έχουν οριστεί. Ταυτόχρονα, δεν θεωρούμε ότι θα παρατηρηθεί κατακόρυφη αύξηση στις τιμές, διότι το Ελληνικό θα είναι ένα κλειστό πάρκο και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του θα αργήσουν να φανούν. Η ραγδαία αύξηση θα παρατηρηθεί στα ακίνητα των οποίων η πρόσοψη είναι στο παλιό αεροδρόμιο, καθώς και σε οικόπεδα πλησίον του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Πάντως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ηλιούπολη και η Αργυρούπολη θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις όμορες περιοχές της αθηναϊκής Ριβιέρας, όταν ολοκληρωθούν τα προγραμματισμένα έργα. Περιοχές με πολύ πράσινο και πολλές πλατείες, κατάλληλες για οικογένειες, με τις τιμές των προς πώληση ακινήτων να διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα οι παραλίες της Αττικής, μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης, θα απέχουν 10-15 λεπτά.


Ανασταλτικός παράγοντας στην προοπτική της Ηλιούπολης - Αργυρούπολης μπορεί να αποτελέσει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις μελέτες, μετά την ολοκλήρωση των έργων στο Ελληνικό θα προκληθεί ραγδαία αύξηση των οχημάτων που διασχίζουν καθημερινά τους δρόμους αυτών των περιοχών από τα 60.000 στα 600.000, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτή» καταλήγει ο κ. Μπάκας.


Το επενδυτικό πάζλ έρχεται να συμπληρώσει η αναμόρφωση της έκτασης της Ακτής Β' Βούλας. Με την κατακύρωση της υπομίσθωσης των τριών τμημάτων (Ζώνες 1, 2 και 3) στην εταιρεία Athens Beach Club A.E., που είναι 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., αυτή η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα επτά εκατομμύρια ευρώ. Στους σχεδιασμούς προβλέπονται χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley / rackets) και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εστιατόριο αλλά και πισίνα, η οποία από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο θα δίνεται για αποκλειστική χρήση στον δήμο Βούλας – Βουλιαγμένης - Βάρης.

Η ολική μεταμόρφωση της αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter
Το σχέδιο για την ανάπλαση της Β' Ακτής Βούλας.


Κεντρικός πυρήνας της συγκεκριμένης ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα προγραμματίζει η Athens Beach Club για την Ακτή Β' Βούλας, είναι η ανάπλαση της ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.


Στην ίδια περιοχή, η εταιρεία ΒΔ Επενδυτική, θυγατρική της Ναυσικά Α.Ε., ορίστηκε ανάδοχος για την αξιοποίηση του camping που θα έχει έκταση περίπου 35 στρέμματα στην Α' Πλαζ Βούλας. Θα είναι υπερπολυτελές και θα περιλαμβάνει 60 σκηνές και περίπου 40 τροχόσπιτα. Στην Α' Πλαζ θα κατασκευαστεί και θερινός κινηματογράφος 300 θέσεων, ενώ στη δημοπρασία πλειοδότησε με 55.000 ευρώ τον χρόνο ο όμιλος Tanweer.


Καταλήγοντας, όλα τα προαναφερθέντα έργα αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της συνολικής μεταμόρφωσης της αθηναϊκής Ριβιέρας και θα σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή, θα αναβαθμίσουν αισθητικά το παράκτιο μέτωπο και θα ενισχύσουν τον ριζικό μετασχηματισμό του, δίνοντας νέα πνοή στον τουριστικό χάρτη της Αθήνας των τεσσάρων εποχών.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 22.6.2019

Αθήνα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ